Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Financial Times, Nestle’nin şirket içi yazışmalarını yayınladı: “Ürünlerimizin yüzde 60’ı sağlıksız”

Financial Times gazetesi, dünyanın en büyük gıda üreticilerinden biri olan İsviçre merkezli Nestle’nin şirket için yazışmalarını yayınladı. Yazışmalarda Nestle ürünlerinin yüzde 60’ının sağlık testlerinde başarısız olduğu belirtiliyor.

İngiliz Financial Times gazetesi, dünyanın en büyük yiyecek ve içecek üreticilerinden biri olan Nestle’nin sızdırılan şirket içi yazışmalarını yayınladı. Yazışmalarda ürünlerin yüzde 60’ından fazlasının sağlık testlerinde başarısız olduğu ifade edildi. 

Financial Times tarafından yayınlanan paylaşımlarda, “Piyasadaki içecek ve gıda ürünlerinin yüzde 60’ından fazlası sağlıklı tanımına dahil değil. Bu ürünleri ne kadar yenilersek yenileyelim, bu tanıma hiçbir zaman uyamayacaklar” ifadeleri yer aldı. 

Beş yıldız üzerinden değerlendirilen Avustralya Sağlık Yıldızı Değerlendirme Sistemi’ne göre, şirketin yiyecek ve içeceklerinin yalnızca yüzde 37’sinin 3,5 yıldızın üzerinde not aldığı bilgisi paylaşılırken, haberde, “Bu gıda denetleme sistemi Access to Nutrition Foundation gibi uluslararası kurumlar tarafından kullanılmakta. Uygulamaya göre yalnızca 3,5 yıldızlı ürünler ‘sağlıklı’ kabul ediliyor” denildi.

Öte yandan Nestle’nin gıda ürünlerinin yüzde 70’inin sağlıklı olma eşiğini karşılayamadığı belirtilirken saf kahve hariç, şirket tarafından üretilen içeceklerin yüzde 96’sının ve şekerleme ve dondurma ürünlerinin yüzde 99’unun sağlıklı olmadığı belirtildi.

Su ürünlerinin yüzde 82’sinin ve süt ürünlerinin yüzde 60’ının ise “sağlıklı” eşiğini karşılayarak daha iyi puanlar aldığı ifade edildi.

Basın ile paylaşılan yazışmalarda, “Ürünlerimizde önemli iyileştirmeler yaptık fakat portföyümüz, tüketicilerin taleplerinin hızla arttığı bir ortamda çevresel sağlık tanımlarına karşı halen düşük performans gösteriyor” ifadeleri yer aldı. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.