Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da 100’den fazla cinayete karışan “insan kasabı” lakaplı mafya üyesi Giovanni Brusca serbest bırakıldı

İtalya’da, mafya ile mücadele eden başsavcı Giovanni Falcone’ye suikast düzenlemek ve 14 yaşındaki bir çocuğu asitli işkence ile öldürmek gibi 100’den fazla cinayete karıştığını itiraf eden Cosa Nostra üyelerinden Giovanni Brusca, 25 yıllık hapis cezasının ardından dün (1 Haziran) tahliye edildi. “İnsan kasabı” lakaplı Brusca’nın tahliyesi ülkede tepkilere yol açtı.

İtalya’da “mafya karşıtı savcı” olarak bilinen Giovanni Falcone’nin öldürülmesi dahil 100’den fazla cinayete karıştığını itiraf eden “insan kasabı” lakaplı Giovanni Brusca, kaldığı cezaevinden 25 yıl sonra dün sabah (1 Haziran) tahliye edildi

Sicilya merkezli mafya oluşumu Cosa Nostra’nın önemli bir üyesi olan Brusca, hapse girdikten bir süre sonra yetkililerle anlaşarak itirafçı olmuş ve savcıların mafya klanlarına karşı önlem almalarına yardım etmişti. 

Halkın ve kurbanların ailelerinin yanı sıra çok sayıda siyasetçi de Brusca’nın tahliye edilmesine sert tepki gösterdi. 

Kurbanlardan birinin eşi olan Tino Montario, İtalyan gazetelerine verdiği demeçte, Brusca’nın tahliye edilmesine kızgınlığı dile getirdi. Montario, “Devlet, 29 yıl sonra hâlâ katliam hakkındaki gerçeği aydınlatamamışken ve ailem yok olmuşken katil Giovanni Brusca özgür” dedi.

Öldürülen başsavcı Giovanni Falcone’nin kızı Maria Falcone ise Brusca’nın tahliye edildiği haberini duyduğu andan itibaren üzgün olduğunu ancak yasanın Brusca’ya hapisten çıkma hakkı verdiğini söyledi.

64 yaşındaki Brusca’nın dört yıl denetimli serbestlik altında kalması bekleniyor. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.