Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’de 12 yıllık Netanyahu dönemi sona eriyor – Dr. Gökhan Çınkara: “Yeni hükümet ile Türkiye-İsrail ilişkileri ısınma sürecine girebilir, özellikle koalisyon ortağı Mansur Abbas ilişkilerde yeni bir kapı olabilir”

İsrail’de muhalefet partileri dün (2 Haziran) gece saatlerinde yaptıkları açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun 12 yıllık iktidarına son verecek koalisyon hükümetini kurmak için anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Anlaşmaya göre sekiz farklı parti koalisyonda yer alacak ve aşırı sağcı Yamina Partisi’nin lideri Naftali Bennett, koalisyonda başbakanlık görevini üstlenecek. Kurulan koalisyonun detaylarını, olası ihtimalleri, İsrail siyasetinin ne yöne evrileceğini, Türkiye ve İsrail ilişkilerinin geleceğini İsrail siyaseti araştırmacısı Dr. Gökhan Çınkara ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.