Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’in “Bakanlıktan dostlarımızın ricası” diyerek haberini kaldırmasını istediği gazeteci Cihan Çakır: “Bakanlığa kadar uzanan ve mafyacılık oynayanlar var”

Ordu’nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihan Çakır, suç örgütü lideri Sedat Peker’in 2019 yerel seçimleri öncesinde kendisini arayarak bir haberi kaldırtmak istediğini söylemişti. Peker de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bu iddiayı doğrulayarak “Samimi ikrar yapıyorum. Bu konuyu da araştırın kardeşlerim, buradan çok suç çıkar” dedi. Olayın ayrıntılarını Medyascope’a anlatan Çakır, “Ünye’den bakanlığa kadar uzanan ve mafyacılık oynayanlar var” diye konuştu.

Sedat Peker ve Cihan Çakır

Ordu’nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Başkanı ve Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çakır, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde, seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) aday olan ve şu an Ünye Belediye Başkanı olarak görev yapan Hüseyin Tavlı’yı eleştiren yazıları nedeniyle Sedat Peker tarafından arandığını söyledi.

Twitter hesabından olayı doğrulayan Peker ise “Ordu’nun Ünye ilçesinde gazetecilik yapan Cihan Çakır’ın söyledikleri doğrudur. Kendisine bir dostumu yollayarak AKP Belediye Başkanı ve diğer yetkililerle ilgili yazı yazmaması için uyardım. Samimi ikrar yapıyorum. Bu konuyu da araştırın kardeşlerim, buradan çok suç çıkar” açıklamasını yaptı.

“Bakanlıkta dostlarımız var, onların ricası”

Medyascope‘a konuşan gazeteci Cihan Çakır, Peker’in kendisine “Kardeşim biz sizi tanıyoruz. Cesaretli bir gazetecisin yalnız şöyle bir haber var. Bunu kaldırmanı rica ediyorum” dediğini aktarırken Peker ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı: “Ben kendisine şunu söyledim: ‘Sayın Peker bu ricayı siz kendi adınıza mı istiyorsunuz yoksa başka birinin adına mı? Belediye başkanı seçimiyle sizin ne alakanız var?’ Peker’den ‘Bakanlıkta dostlarımız var, onların ricası’ diye yanıt geldi. Devletimizin ricası bizim için çok önemlidir. Basın özgürdür, kimse müdahale edemez ama soruyorum: Sedat Peker, bakanlıktan kimin adına beni aradınız? Bunu merak ediyorum.”

“Tavlı’nın ismi adaylar arasında yoktu 10 dakikada başkan oldu”

Çakır, 2019 yerel seçimlerinde AKP’den aday olan ve seçilen Hüseyin Tavlı’nın aday olmasına 10 dakikada karar verildiğini ve bunun şaibeli olduğuna dair haberler yapmaya başladıktan sonra Peker tarafından arandığını belirterek, “Bu olay nereden başladı? Hüseyin Tavlı ismi adaylar arasında yoktu. Konuşulmuyordu bile. AKP’nin adayları açıklanırken 10 dakikada ismi gündeme geldi ve hemen karar verildi. Sonuçta da belediye başkanı oldu. Ben de ‘Bu geliş şaibelidir, kamuoyunda şaibe yaratmıştır’ diyerek eleştirmeye başladım” diye konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

“Soylu ile Tavlı, Gaziosmanpaşa’dan tanışıyor”

Çakır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinden tanıştıklarını söyleyerek “Soylu ailesi ile Tavlı ailesi yakın. Biri sigortacıydı, diğerleri de müteahhit ve elektrik şirketleri vardı. Ünye’den bakanlığa kadar uzanan ve mafyacılık oynayanlar var. Birisi bizi mafyaya ve bakanlığa havale ediyor. Bu kişi kim? Hüseyin Tavlı mı? Aklınıza o gelir. Tavlı ailesinden birileri mi? Bunu açıklayacak olan da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur” dedi.

Soylu, Tavlı ailesiyle aynı zamanda iş ortağı 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 2005-2009 yılları arasında Ünye AKP İlçe Başkan Yardımcısı, 2009-2014 yılları arasında Ordu İl Genel Meclisi Üyesi ve Birlik Encümeni, 2014-2018 yılları arasında ise Ünye Belediye Meclis Üyesi ve Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı.

Soylu ile Tavlı aileleri Gaziosmanpaşa’dan tanışıyor. Tavlı ailesinden Süleyman Tavlı’nın adı ise Gaziosmanpaşa Belediyesi’ndeki bir yolsuzlukla anılıyor. Dava konusu edilen olaya göre, emlakçı Ertan Öztürk, Küçükköy’deki bir arsayı Akar Beton şirketine 560 bin liraya satmak istiyor ancak belediyeye tapu almak için gittiğinde “Yer sahiplerinin hepsi olmadan veremeyiz” yanıtını alıyor. Öztürk’ün ifadesine göre, yer sahipleri geliyor ancak tapu verilmiyor.

O sırada telefonla tehdit edilen Öztürk’e “Bizim babaya yanlış yapmışsınız” deniyor. Öztürk’ün iddiasına göre, konuşmada ismi geçen “baba” ise Süleyman Tavlı. Daha sonra Tavlı bu arsayı almak istiyor ve arsa Öztürk tarafından Tavlı’ya satılıyor. 

Daha sonra yer sahiplerine “Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni dolandırdıklarına dair” tebligat gidiyor. Dava açılıyor ve emlakçı Ertan Öztürk dava kapsamında üç ay tutuklu kalıyor. Tavlı 560 bin liraya satın aldığı ve Öztürk’ün iddiasına göre borcunun tamamını ödemediği arsayı daha sonra 1 milyon 550 bin liraya satıyor. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile Süleyman Tavlı’nın eski ortakları olduğu Tavlıoğulları İnşaat adında bir şirketleri de var. Süleyman Tavlı’nın bir diğer ortak olduğu şirket ise Birkay Eğitim Kurumları. Tavlı’nın 2005 yılında kurulan bu şirkette ortağı olan Talat Çelik ise Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi. Şirketin eski ortağı ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Çanakkale Valisi olarak görev yaparken geçen yıl haziran ayında Muğla Valisi olarak atanan Orhan Tavlı da aileden.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.