Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon’un CEO’luğunu bırakmaya hazırlanan Jeff Bezos uzaya çıkıyor

Dünyanın en zengin insanı konumunda olan ve çevrimiçi alışveriş platformu Amazon’un CEO’luğunu bırakmaya hazırlanan Jeff Bezos, kurucusu olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin’in uzaya yapacağı ilk seyahatte yer alacağını açıkladı. Kişisel Instagram hesabı üzerinden paylaştığı bir videoyla uzaya gideceğini duyuran Bezos, kardeşi Mark ile beraber çıkacağı uzay seyahati için heyecanlı olduğunu belirterek ,“Beş yaşımdan beri uzaya gitmenin hayalini kuruyorum” dedi.

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, kurucusu olduğu Amazon’un CEO’luğunu bıraktıktan 15 gün sonra, 20 Temmuz’da kardeşi Mark Bezos ile beraber uzaya çıkacağını açıkladı. Bezos, Instagram’da paylaştığı gönderide “Beş yaşımdan beri uzaya gitmenin hayalini kuruyordum. 20 Temmuz’da bu seyahati kardeşimle beraber yapıyorum. En iyi arkadaşımla mükemmel bir seyahat” diye yazdı.

Bezos’un kendi kurduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin ile yapacağı seyahat, yalnızca şirketin ilk uzay seyahati değil aynı zamanda uzay seyahatine milyon dolarlar harcayan bir milyarderin kendi şirketiyle yapacağı ilk uzay seyahati olacak.

Blue Origin’in altı yıllık çalışmanın ardından geliştirdiği New Shepard isimli roketin 11 dakika içinde yaklaşık 100 kilometre yüksekliğe ulaşması bekleniyor.

Altı kişinin bulunacağı rokette, Bezos ve görevliler dışında kalan bir kişilik yer için ise çevrimiçi açık artırma açıldı. En yüksek teklifi verenin Bezos’un 20 Temmuz’daki uzay seyahatine katılacağı müzayedede şu an teklif edilen en yüksek rakam 3,5 milyon dolar.

Bezos’un “Şimdiye kadar yaptığım en önemli iş” dediği uzay turizmi şirketi Blue Origin, 2000 yılında kuruldu. Şirket, yörünge altı ve yörünge boşluğuna erişim için roketle çalışan dikey kalkış ve dikey iniş araçlarına odaklanarak çeşitli teknolojiler geliştiriyor. Şirketin ismi, “Mavi Gezegen” olarak bilinen Dünya’dan geliyor. Teksas merkezli şirket, yıllardır uzay seyahatine ve taşımacılığına yönelik insansız uçuşlar deniyordu.

Bezos daha önce, Blue Origin’i fonlamak için her sene 1 milyar dolar değerinde Amazon hissesi sattığını açıklamıştı.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.