Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’nın Manaus şehrinde lideri öldürülen bir çetenin üyeleri karakollara, otobüslere ve kamu binalarına saldırdı: Okullar tatil edildi, toplu taşıma durduruldu

Brezilya’nın Manaus şehrinde, bir uyuşturucu çetesinin “Dadinho” lakaplı liderinin cumartesi günü (5 Haziran) polis operasyonuyla öldürülmesinin ardından çete üyelerinin polis karakollarına, otobüslere, kamu binalarına ve bankalara düzenlediği saldırılar sonucunda şehirde okullar tatil edilirken toplum taşıma bir süreliğine durduruldu.

Brezilya’da Amazonas eyaletinin en büyük şehri ve başkenti olan Manaus şehrinde, polisin geçen cumartesi (5 Haziran) gecesi düzenlenen bir operasyonla uyuşturucu satan bir çetenin “Dadinho” lakaplı lideri Erick Batista Costa’yı öldürmesi şehri karıştırdı.

Çetenin hapiste bulunan üyelerinin talimatıyla liderlerinin öldürülmesine karşılık verdikleri düşünülen çete üyeleri, şehirdeki polis karakollarına, otobüslere, kamu binalarına ve bankalara molotofkokteylli ve silahlı saldırılar düzenledi. Medyaya yansıyan görüntülerde, saldırganların otobüslere molotofkokteylleriyle saldırdığı görülürken şehrin liman bölgesinin yakınındaki bir polis karakolunun girişi ise otomatik silahlarla tarandı.

Saldırılarda 21 özel aracın yakıldığı ve saldırılarla bağlantılı oldukları öne sürülen 29 şüphelinin gözaltına alındığı açıklanırken Manaus Valisi Wilson Lima, yaşananların ardından şehir yönetimininin okulları tatil ettiğini ve toplu taşımanın bir süreliğine askıya alındığını duyurdu.

Amazona Eyaleti Güvenlik Bakanı Louismar Bonates da saldırıların çete lideri Erick Batista Costa’nın öldürülmesine yönelik misilleme olduğunu söyledi. Manaus halkının dışarıya çıkmaya dair korkuları olduğuna yönelik sosyal medya paylaşımları hakkında da konuşan Bonates, “Şehirdeki devriyeleri artırdık. İnsanlar evlerinden gönül rahatlığıyla çıkabilir. Polisler, güvenliği sağlamak için sokaktalar” dedi

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.