Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sait Bor’un da aralarında bulunduğu HDP’li altı kişi gözaltına alındı

İstanbul’da ev baskınlarıyla aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticisi ve üyelerinin olduğu altı kişi gözaltına alındı.

Avukat Ahmet Balkaya’nın Medyascope’a verdiği bilgilere göre 12 kişi hakkında gözaltı kararı var. HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sait Bor, il yönetici ve çalışanları Ahmet Subaşı, Mustafa Turgut, Abdullah Kösem, Zübeyir Baysal ve Sinan Yıldız sabah yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.

Avukat, dosyada gizlilik kararı bulunduğunu ve avukatlar için de 24 saatlik kısıtlılık kararı nedeniyle müvekkilleriyle görüşemediklerini belirtti.

HDP İstanbul İl Örgütü, gözaltına ilişkin Twitter hesabından yaptığı duyuruda, “Mafya-iktidar ilişkilerini kamufle etme girişimleriniz boşunadır. Ne partimize açılan kapatma davası ne de siyasi kırım operasyonları bizi yıldıramaz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.