Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: “Kanal İstanbul bir soygun planıdır, bu soyguna ortak olmak isteyenler biz iktidara geldiğimizde bir kuruş bile alamaz”

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla nişasta bazlı şeker kotasının artırılmasına tepki gösteren Akşener, “Bu çarpık zihniyet işine geldikçe yerli, koltuk tehlikeye girene kadar millidir. Erdoğan’ın yerli ve milli nutuklarına inanmayın” dedi. Kanal İstanbul projesiyle ilgili de konuşan Akşener, projeye dahil olacak şirketlere, “iktidara geldiklerinde bir kuruş bile vermeyeceklerini” söyledi.

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Erdoğan’ın yerli ve milli nutuklarına inanmayın”

İYİ Parti lideri Akşener, AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla nişasta bazlı şeker (NBŞ) kotasının yüzde 100 oranında artırılarak, yüzde 2,5’ten yüzde 5’e çıkarılmasına tepki göstererek, “Bu çarpık zihniyet işine geldikçe yerli, koltuk tehlikeye girene kadar da millidir. Erdoğan’ın yerli ve milli nutuklarına inanmayın” dedi.

“Hiç mi vicdanları sızlamaz bunların”

Gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde vatandaşın ekonomik durumunun kötüleştiğini gördüğünü belirten Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, birden çok maaş alan bürokratları hatırlatarak sert sözlerle eleştirdi. Akşener, “Hiç mi vicdanları sızlamaz bunların, bir taraf aç bir taraf beş maaş alıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ama oluyor demek ki. Sen sarayında sefa sürerken milletimizin feryadı her geçen gün artıyor. Hangi ile gitsem vatandaş dertli. Sayın Erdoğan, sen kafanı kuma gömmekte ısrar etsen de bu dertlerin hepsi gerçek, Allahın izniyle ilk sandıkta seni gönderip bu sorunların hepsiyle biz ilgileneceğiz” diye konuştu.

“Erdoğan ‘Bu benim işim’ deyince tansiyonum düşüyor”

Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa dair de konuşan Akşener, bakanlık yetkililerini ve iktidarı eleştirdi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomi bizim işimiz” sözlerini hatırlatarak şunları söyledi: “Erdoğan, ‘Ekonomi bizim işimiz’ dediğinde başımıza gelenler belli. Erdoğan bir konuda ‘Bu benim işim’ dediği zaman titremeye başlıyorum ve tansiyonum düşüyor. Şimdi de çıktı, ‘Çevre bizim işimiz’ diyor. Erdoğan’ın çevreciliği de ekonomistliği gibiyse milletçe büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Allah sonumuzu hayretsin.”

“Kanal İstanbul bir soygun planıdır, bir kuruş bile alamazsınız”

Kanal İstanbul projesine de tepki gösteren Akşener, projeyi ‘soygun’ planı olarak nitelendirdi. İYİ Parti lideri, “Bu İstanbul’a yeni bir ihanettir. Bu bir proje değil soygun planıdır. Bu soyguna ortak olmak isteyen yerli ve yabancı kim varsa onlara sesleniyorum. Boşuna heveslenmeyin, boşuna avuçlarınızı ovuşturmayın. İlk seçimde bu iktidar gidiyor, bu saray sefası bitiyor. Milletimiz bize yetki verdiğinde bir kuruş bile alamazsınız. Ödemeyeceğiz” diyerek hükümete tepki gösterdi.

“Bizim sarayımız ve köşkümüz yok”

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın taş ocağı projesine karşı yapılan eylemleri hatırlatan Akşener, partisinin grup toplantısında sözü İkizdereli bir vatandaşa bıraktı. Toplantıda konuşan İkizdereli Ayşe Albayrak, “Cengiz midir nedir adını unutuyorum, adı batsın, kendi köyünde o taşlar var. Gitsin oradan alsın. Biz nereye gideceğiz? Bizim ne sarayımız ne köşkümüz ne dairemiz ne de binamız var. Bizim sadece deremiz var” diyerek projeye tepki gösterdi.

“Onurlu savcıları göreve çağırıyoruz”

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açıkladığı Vatan Caddesi’nde yeşil alan olan arazinin 25 milyon TL’ye satın alınıp aynı arazinin İBB’ye 430 milyon TL’ye satılmasına da tepki gösterdi. Akşener şunları söyledi: “AK Parti için küçük, milletimiz için büyük bir yolsuzluk yapıldı. Mantık, akıl, yürek, beyin, neresi bu yolsuzluğu normalleştirilebilir. Milletin kendisi 405 milyon lira zarara uğratılıyor. Şu yüzsüzlüğe bakar mısınız? Miletin hazinesine çökmüş şu arsızlığa bakar mısınız? Şimdi söz yargının. Bu yolsuzluğun hesabını soracak onurlu savcı ve hâkimleri göreve çağırıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.