Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de emekli bir rahibe, müdürü olduğu Katolik okulunun 835 bin dolarını kumar oynamak için zimmetine geçirdiğini itiraf etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletindeki St. James Katolik Okulu’nun emekli müdürü rahibe Mary Margaret Kreuper, görev yaptığı 10 yıl boyunca okulun 835 bin dolarını kumar oynayabilmek için zimmetine geçirdiğini itiraf etti. 

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Torrance kenti yetkilileri, bölgede bulunan St. James Katolik Okulu‘nun eski müdürü olan 79 yaşındaki Rahibe Mary Margaret Kreuper‘in kumar oynayabilmek ve kart ödemeleri için okula yapılan bağışlardan ve öğrenim ücretlerinden 835 bin doları zimmetine geçirdiğini itiraf ettiğini açıkladı. 

18 yaşında yoksulluk yemini eden ve 59 yılını rahibe olarak geçiren Kreuper, parayı okulun eğitim bütçesi ve bağışlarının toplandığı hesaptan, rahibelerin yaşam giderlerini karşılamak adına oluşturulan tasarruf hesabına aktardı. Yaptıklarını örtbas etmek için okul yönetimine vermesi gerek aylık ve yıllık raporlar üzerinde de oynamalar yapan Kreuper, “St. James Okulu ve yönetimini, okulun mali durumunun düzgün bir şekilde hesaplandığına ve mali varlıklarının uygun şekilde korunduğuna inandırdığını” itiraf etti. 

Kreuper’in avukatları The Washington Post‘a yaptıkları açıklamada, emekli rahibenin “çok pişman” olduğunu ve “verdiği zarar için üzgün olduğunu” söyledi. Açıklamada, “Yaptıklarının tüm sonuçlarını kabul etti. Kolluk kuvvetleri ve başpiskoposlukla tamamen işbirliği yaptı” denildi. 

Los Angeles Başpiskoposluğu da olayla ilgili “St James’teki inançlı topluluk bu eylemlerden dolayı çok üzgün. Bu konunun araştırılmasında verdikleri emekten dolayı yerel ve federal kolluk kuvvetlerine şükranlarımızı sunuyoruz” açıklamasını yaptı.  

Zimmet olayı, Kreuper emekli olduktan sonra yapılan bir denetim sonrasında ortaya çıktı. Kreuper’ın davası 1 Temmuz’da görülmeye başlanacak ve hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istenebilecek. 

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.