Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Erken seçim talebi beyhude bir hevestir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Bahçeli, yerel seçim çağrılarıyla ilgili “Biz ‘Erken seçim yok’ dedikçe, ‘Olacak’ diyenlerin gizli amacı nedir? Erken seçim talebi beyhude bir hevestir” dedi. 

Brüksel’deki NATO zirvesi vesilesiyle ABD’yi hedef alarak konuşmasına başlayan Bahçeli, “Arkamızdan dolanıyorlar, müttefiklik edebiyatı yapıyorlar, teröristlerle iş tutuyorlar, stratejik ortaklıktan bahsediyorlar. Türkiye’nin kuyusunu kazıyorlar, sözde Ermeni soykırımı yalanına sığınıyorlar sonra dönüp ‘NATO’ diyorlar. Bilmiyorlar ki yalanlarla çevrili bir ortamda güvenin evi yoktur. Zira yalan, dönüş ihtimali olmadan kapanan çıkış kapısıdır. Kaybeden bir güveni açmanın bir anahtarı da yoktur” dedi. 

“İrademiz Brüksel’deki NATO karargâhına devredilmiş değildir” diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nitekim kimden silah alıp alamayacağımızın mevzubahsi NATO’nun bileceği, tayin edeceği bir konu da olamayacaktır. ABD’nin Türkiye’yi savunmasız bırakma konusundaki gizli niyeti zehirli meyvelerini 15 Temmuz gecesi vermedi mi? Türkiye’ye karşı uygulanan baskı ve yaptırım politikalarının bu haliyle devamı iki ülke arasındaki ilişkileri çok yönlü zedeleyecektir.”

“Erken seçim ısrarının amacı ne?”

Bahçeli, yerel seçim çağrısı yapan muhalefete de şöyle yüklendi: “Biz ‘Erken seçim yok’ dedikçe, ‘Olacak’ diyenlerin gizli amacı nedir? Bu zorlamanın ısrarı nedir? Duvara konuşsak, duvar anlar. Zillete düşenlere nasıl anlatalım? Şahsa mahsus mektup yazsak, bilboardları kullansak acaba sonuç alabilir miyiz? Cumhur İttifakı, alayının boyunun ölçüsünü sandıkta alacak, zamanında yapılacak seçimin kaç bucak olduğunu gösterecektir. Erken seçim talebi beyhude bir hevestir. Seçimler, 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Türkiye, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, yani Türk tipi başkanlık modeliyle geleceği yüksek bir irade ve inanmışlıkla kucaklayacaktır. Cumhur İttifakı, her derdin devası, her belanın defedeni, her sorunun çözüm ümididir. Parlamenter sisteme dönüş ezberleri fostur, fuzuli gündem işgalidir. Çünkü İP’in ve CHP’nin iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem telaffuzlarının içi tamamen boştur. Bilhassa İP’in kağıt parçasından ibaret değerlendirmeleri hazırlıksız bir telaşın ve acemiliğin neticesidir. İP’in önerisine göre, cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ile ilgili bölümde ‘cumhurbaşkanı makamının sadece temsili nitelikte olmayacağı’ söylenmektedir.  Bir yandan cumhurbaşkanının parlamenter sistem gereği ‘tarafsız ve yetkisiz’ olması savunulmakta, diğer yandan ‘temsili nitelikte olmayacağı’ söylenerek tam bir çelişkiye düşülmektedir. Halbuki parlamenter sistemlerde cumhurbaşkanları ‘yetkisiz, sorumsuz ve tarafsız’dır. Cumhurbaşkanının halk tarafından mı yoksa TBMM tarafından mı seçilmesi gerektiği konusu ise belirsiz bir yere havale edilmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.