Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Caz Hissediyorum”: İKSV, 28. İstanbul Caz Festivali programını açıkladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 28. İstanbul Caz Festivali, müzikseverlerle buluşacak. Festival, “Caz Hissediyorum” sloganıyla 1-24 Eylül günleri arasında açık havada yapılacak.

28. İstanbul Caz Festivali’’nin programı bugünkü (22 Haziran) çevrimiçi toplantıda açıklandı. Toplantıya, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer konuşmacı olarak katıldı.

İlk sözü alan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, “Daha önce benzeri görülmemiş bir dönem olarak hatırlanacak son bir buçuk sene, kültür ve sanatın temel bir ihtiyaç olduğunu ve her zaman öncelikler arasında yer almasının gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Hayat normal seyrine kavuşmaya başladıkça bizler de konserlerde bir araya gelmek için sabırsızlanıyoruz” dedi. 

28. İstanbul Caz Festivali ile İstanbul’un kültür-sanat yaşamını yeniden güçlendirmek için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Taner, “28. İstanbul Caz Festivali de İstanbul’un dört bir yanındaki parklarda ve açık hava mekânlarında, aralarında her yaştan izleyicinin katılabileceği ücretsiz konserlerin de bolca olduğu zengin ve çeşitli bir program sunacak. Sanatın, müziğin bize ne kadar iyi geldiğini hep birlikte hatırlayacağız” diye konuştu.

İstanbul Caz Festivali’nin 24 yıldır destekçisi olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, şunları dile getirdi:

“Salgın nedeniyle bir süredir canlı performanslardan, konserlerden uzak kaldık ve şehrimizin o müzik dolu, canlı halini hepimiz çok özledik. Açık hava mekânlarında, salgın önlemlerine uygun olarak yeniden konserler izleyeceğimiz için çok heyecanlıyız.”

Festivalin, müzisyenler ile dinleyicileri buluşturacağını söyleyen İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer, “İKSV yaşanan zor şartlara rağmen bu yıl da sahne emekçileri ve kültür hayatının farklı paydaşları ile İstanbul Caz Festivali’ni gerçekleştirerek, şehirde kültür-sanat faaliyetlerinin canlanmasına katkı sağlayacak ve müzisyenleri yeniden sahne ve dinleyicileri ile buluşturacak” dedi.

28. İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü ses sanatçısı Tülay German’a verilecek.

Festivalde, Angélique Kidjo, “İhtimaller” projesiyle Kenan Doğulu, Stefano Di Battista, Hollandalı müzisyen ve prodüktör Niels Broos ile festivale özel projesiyle Mabel Matiz, Altın Gün, Karsu, Arlo Parks, Melike Şahin ve pek çok ünlü isim sahne alacak. 

Biletleri 9 Temmuz Cuma günü satışa çıkacak festivalin etkinlikleri, The Marmara Esma Sultan Yalısı, Swissotel The Bosphorus, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Beykoz Kundura, Vadi İstanbul, Göztepe Özgürlük Parkı, Maçka Demokrasi Parkı, Habitat Parkı ve Fenerbahçe Parkı gibi birçok farklı mekanda düzenlenecek. 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.