Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Miami kentinde 12 katlı bina çöktü, 99 kişiden haber alınamıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Florida eyaletinin en büyük ikinci kent Miami’de bir bina çöktü. Yaşanan olayda en az bir kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 100 kişiden hâlâ haber alınamıyor. Miami-Dade Belediye Başkanı Danielle Levine-Cava, 102 kişinin yerinin tespit edildiğini, 99 kişiye ise henüz ulaşılamadığını söyledi. 12 katlı binanın çöküşüne şahit olanlardan bazıları da faciayı, 11 Eylül 2001’deki İkiz Kuleler’in yıkılışına benzetti. Surfside kasabasında çöken bu yapının 1980 yılında inşa edildiği öğrenildi. Binanın yıkılış sebebi ise henüz bilinmiyor.

Miami-Dade Belediye Başkanı Danielle Levine-Cava, şu ana kadar yeri tespit edilenlerin sayısının 102 olduğunu, 99 kişiye ise ulaşılamadığını belirtti. Olayın yaşandığı esnada binada kaç kişinin bulunduğu ise bilinmiyor.

Yetkililer, kurtarma ekiplerinin şu ana kadar enkazdan 35 kişiyi çıkardığını söyledi. 10 kişi tedavi edilirken, iki kişi de hastaneye kaldırıldı.

Paraguaylı yetkililer, Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez’in eşi Silvana López Moreira’nın akrabalarının da kayıplar arasında olduğunu bildirdi. Kurtarma ekipleri, first lady Moreira’nın kız kardeşi, kayınbiraderi, üç çocukları ve bir ev hizmetlisi ile iletişim kuramadı.

“Deprem gibi geldi”

Miami-Dade İtfaiye Şefi Raide Jadallah, arama çalışmaları sırasında küçük bir yangın çıktığını fakat 20 dakika içinde söndürüldüğünü söyledi.

Jadallah, sonar ve arama kameralarının yanı sıra, özel eğitimli köpekler de kullandıklarını ancak molozların kayma riski nedeniyle bunun “yavaş ve metodik” bir süreç olduğunu belirtti.

Bölgeyi ziyaret eden Florida Valisi Ron DeSantis, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Florida Valisi DeSantis’in acil durum ilan etmesini beklediğini belirtti ve “Florida halkına söylüyorum, istediğiniz yardım ne olursa olsun, federal hükümet elinden geleni yapacak. Bekliyoruz, sadece bize sorun. Orada olacağız” dedi.

Olay esnasında neye uğradığını şaşırdıklarını söyleyen görgü tanıkları, çok büyük bir patlama duyduklarını ve patlamanın “deprem gibi olduğunu” dile getirdi.

“11 Eylül’e benziyordu”

Kardeşleriyle köpeklerini gezdiren bir adam, CBS Miami’ye verdiği demeçte faciayı, “Temelde gerçekten büyük bir gürültü duyduk ve bunun bir motosiklet olduğunu düşündük. Arkamızı döndük ve bir toz bulutunun bize doğru geldiğini gördük” diyerek anlattı.

Çöküşün sonrasına tanık olan bir başka kişi, New York’taki İkiz Kuleler’e 11 Eylül 2001’de düzenlenen saldırılara atıfta bulunarak, CNN’e “11 Eylül’den kalma bir şeye benziyordu” diye konuştu.

Komşu binada yaşayan bir başka tanık da CBS’e verdiği demeçte, “Bina sallandı ve sonra pencereden dışarı baktım, fırtına gibi bir şey geliyor sandım. Tozlar kaybolduğunda, binanın üçte ikisi gitmişti” dedi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.