Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da bir papaz piskoposlara asitle saldırdı, 10 kişi yaralandı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir papaz, hakkındaki iddiaları görüşmek için toplanan kilise mahkemesine asitle saldırarak, yedisi piskopos 10 kişiyi yaraladı.

Atina’da 37 yaşındaki bir papaz, hakkındaki iddiaları görüşmek üzere toplanan kilise mahkemesine asitle saldırdı. Yunanistan Rum Ortadoks Kilisesi’nin merkezi Petraki Manastırı’nda yaşanan olaya müdahale etmek isteyen bir polis, iki avukat ve yedi piskopos yaralandı.

Polis, yaralı din görevlilerinin Atina’daki Laiko Hastanesi’nde tedaviye alındığını, yaralı polisin ise askeri hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Piskoposların üçünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kilise mahkemesinin, saldırıyı düzenleyen 37 yaşındaki din adamının görevden alınmasını onaylamak üzere toplandığı belirtildi. Saldırıyı düzenleyen din görevlisinin, üzerinde 1,8 gram kokainle yakalandığı ortaya çıkmış, disiplin soruşturması bu sebeple düzenlenmişti.

Yunanistan hükümeti yaşananlardan üzüntü duyulduğuna dair bir mesaj paylaştı. Başbakan Kiriakos Miçotakis, “çok üzgün olduğunu ve devletin yaralı piskoposlara gerekli desteği vereceğini” belirtti.

Derleyen: Zeynel Yıldırım

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.