Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşten çıkarma yasağı 1 Temmuz’da son buluyor: “Yasağın kalkması bir anlam ifade etmiyor zaten işten çıkarılan çıkarıldı”

Koronavirüs salgını sürecinde istihdam kaybını engellemek için geçici olarak yürürlüğe konulan “işten çıkarma yasağı” ve işçiyi “ücretsiz izne çıkarma uygulaması” yarın (1 Temmuz) son buluyor. Medyascope olarak İstanbul’da “işten çıkarma yasağı” ve işçiyi “ücretsiz izne çıkarma uygulaması”nı esnafa ve çalışanlara sorduk. 

Esnaf ve çalışanlar, uygulamanın en az iki ay daha sürmesi gerektiğini belirtti. Bir çalışan ise uygulamanın bir etkisi olmadığını, çok sayıda işverenin işçileri yasak olmasına rağmen zaten işten çıkardığını söyledi. 

“Yasağın kalkması söz konusu değil, zaten işten çıkarılan çıkarıldı”

Cihangir semtinde kafe işleten bir işveren, “işten çıkarma yasağı” ve işçiyi “ücretsiz izne çıkarma uygulaması”nın en az iki ay daha uzatılmasını gerektiğini belirtti. İşveren, “Türkiye’nin ekonomisinin yeniden harekete geçebilmesi için devletin en az iki ay daha uygulamayı sürdürmesi gerekiyor” dedi. Cihangir’de bir kafede çalışan işçi ise “Yasağın kalkması bir anlam ifade etmiyor zaten şimdiye kadar işten çıkarılan çıkarıldı” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.