Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketi The Trump Organization’a dava açıldı

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ınaile şirketi The Trump Organization ve şirketin mali işler müdürü Allen Weisselberg hakkında vergi suçu işledikleri iddiasıyla dava açıldı. İki yıldır yürütülen soruşturma sonucunda şirket ve Weisselberg’e yönelik suçlamaların bugün (1 Temmuz) kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. 

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın aile şirketi olan ve oteller, golf sahaları, ofis kuleleri vb. birçok varlığı bünyesinde bulunduran The Trump Organization’a ve şirketin mali işler müdürü Allen Weisselberg hakkında iki yıldır yürütülen soruşturmalar ceza davasına dönüştü.  

Donald Trump ve Allen Weisselberg

ABD basınında yer alan haberlere göre, Trump Organization ve Weisselberg’e yönelik suçlamalar hâlâ belirsizliğini koruyor. Tarafların bugün (1 Temmuz) öğleden sonra hâkim karşısına çıkması ve kendilerine yöneltilen suçlamalara cevap vermesi bekleniyor.

Manhattan Bölge Savcısı Cyrus Vance Jr.’ın suçlamalarının, Weisselberg ve diğer şirket yöneticilerinin vergi beyannamelerinde kaçakçılık ve sahtekârlık gibi konulara odaklanacağı düşünülüyor. Davada, Donald Trump’ın kişisel olarak suçlanması ise beklenmiyor. 

Trump ve destekçileri, soruşturmaların siyasi amaçlı olduğunu savunurken Weisselberg, savcılığın “ABD iş dünyasında standart olarak uygulanan ve hiçbir şekilde suç olmayan şeyleri incelediğini” söyledi.

27 Haziran’da ortaya çıkan bir rapora göre New York savcıları, Donald Trump’ın avukatlarına, Trump’ın aile şirketi The Trump Organization aleyhinde suç duyurusunda bulunulmaması gerektiğine dair savunma yapmaları için 24 saat süre vermişti. Hukukçular, The Trump Organization’a yönelik hazırlanacak iddianamenin, şirketin bankalar ve diğer iş ortaklarıyla ilişkilerini baltalayarak iflas ettirebileceği görüşünü taşıyordu.  

Trump, Meksika sınırında Biden yönetimine yüklendi: “Biden, ülkemizi mahvediyor”

Eski Başkan Donald Trump, kendisine yönelik ilgiyi yeniden kazanmak ve kitlesini konsolide etmek için çarşamba günü (30 Haziran) ABD’nin Meksika sınırına gitti. 

Sınır duvarının bitmemiş bir bölümünün önünde konuşan Trump, Başkan Joe Biden’ı sınır kontrollerini kaldırarak ulusal güvenliği ihmal etmekle suçladı. Trump, Demokrat halefinin kendi döneminde uygulanan katı göç politikalarını kaldırma kararının yasadışı göç ve uyuşturucu kaçakçılığının artmasına yol açtığını söyledi ve “Biden ülkemizi mahvediyor” dedi.

Başkanlık görevini bıraktıktan sonra meydanlara inmeye başlayan Trump, Cumhuriyetçi siyasetin en etkili isimlerinden biri olarak görülüyor ve 2024 yılındaki seçimlerde etkin rol oynayacağı düşünülüyor. 

Derleyen: Gökalp Badak

Kaynak: APBBCReuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.