Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: ABD’nin “çocuk asker” suçlaması SETA raporu üzerine mi?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yi “çocuk asker” kullanımına karışan ülkeler listesine ekledi. Böylece ABD, ilk kez listeye NATO üyesi bir ülkeyi aldı. Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında çocuk asker meselesini ele aldı.

Murat Yetkin, “ABD’nin çocuk asker suçlamasının altından SETA raporunun çıkma ihtimali olduğunu” belirtti:

“ABD’nin Türkiye’ye Ankara’yı öfkelendiren ‘çocuk asker’ suçlaması altından AK Parti çizgisindeki düşünce kuruluşu SETA’nın çıkma ihtimali bulunuyor. Malum SETA’nın ana sponsorları arasında, yönetiminde Serhat Albayrak’ın bulunduğu Sabah-aTV grubunu da barındıran Turkuvaz Medya bulunuyor. Pelikan Grubu’nun da ana sponsorlarından bu grup. Turkuvaz Grubu’nun sahibi ise aynı zamanda Kalyon İnşaat’ın da sahiplerinden olan Orhan Cemal Kalyoncu. Acaba onlar ne düşünüyor? Dışişleri Bakanlığı ABD’nin ‘çocuk asker’ suçlamasına tepkisinde ‘güvenirliliği şüpheli, birtakım STK raporlarındaki iddialar’ ve ‘asılsız varsayımlar’ derken SETA’nın önce yayınlanıp sonra kaldırılan bu raporundan mı söz ediyordu? Cevap alır almaz yazacağım, söz.”

Gazeteci Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.