Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli’den AYM’ye sert tepki: “AYM bölücüler için ‘hak ihlali’ derken, devletimizin, milletimizin tarihi çıkarlarını gaspettiğinin farkına ne zaman varmayı planlıyor?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı “Beni hapse atmak istiyorlar” sözleri ile ilgili konuşan Bahçeli, “Çıkmış, ‘Beni hapse atmak istiyorlar’ diyor. Hakkındaki fezleke detaylarından bahsetmiyor. Kılıçdaroğlu hangi sözlerinin ve eylemlerinin kanunlarla çeliştiğini düşünsün” dedi. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili verdiği “hak ihlali” kararını sert sözlerle eleştiren MHP lideri, “Ne hakkı, neyin ihlali? Hainin hakkı mı oluyormuş? Kahramanın hakkı ne olacak peki?” diye konuştu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasının satırbaşları şöyle: 

“AYM bu tip davalara, terör örgütlerinin hücre evinden mi bakıyor?”

AYM’nin HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği”nin ihlal edildiği yönünde kararı vermesini sert sözlerle eleştiren Bahçeli şöyle konuştu: “AYM bu tip davalara, terör örgütlerinin hücre evinden mi bakıyor? Gergerlioğlu milletin hakkını çiğnerken, bunlara hesap sorulduğunda mı maraza çıkıyor? AYM bölücüler için hak ihlali derken, devletimizin, milletimizin tarihi çıkarlarını gaspettiğinin farkına ne zaman varmayı planlıyor? Ne zamandır hainin hakkı oluyormuş. Oluyorsa kahramanların hakkını ne yapacağız? Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip suçlara ortak olmamalıdır. Karma komisyonda dokunulmazlıklarının kaldırılması görüşmesi mümkün olursa, MHP milletvekilleri ‘evet’ diyecektir. Genel Kurul’da dokunulmazlıkların kaldırılması tezkeresine MHP tam kadro olur verecektir. Tavrımız bellidir, zulme ortak olamayız.”

“İP Genel Başkanı yine meşrebine uygun açıklamalar yapmıştır”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve MHP, HDP’yi şeytanlaştırıyor” sözlerine de değinen MHP lideri, “İP’in başkanı yine meşrebine uygun açıklamalar yapmış. Bizim ve AK Parti’nin HDP’yi şeytanlaştırdığını ifade etmiş. Bu bayan şeytan olduklarını bilmiyor mu? İP’in HDP’nin dibinde ne işi vardır? İP Başkanı’nın bozuk ve buhranlı dili söz konusudur ki ya ne dediğini bilmiyor ya da aklı almıyor. Bu küstah ve hayasız üslup Türkiye düşmanlarını sevindirmiştir. Aynı üslup FETÖ ve PKK’nın üslubudur. Kürt kökenli kardeşlerimize hiç kimsenin kırıcı bir ithamı olmamıştır. Geçmişte MHP’yi yaralamaya azmeden bu müfteriye teröristin kim olduğunu Kürt kökenli kardeşlerim öğretecektir. Kürt’ten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez. Terörist PKK’dır, KCK’dır, FETÖ’dür, DEAŞ’tır, DHKP-C’dir” diye konuştu. 

“Hakkında düzenlenen fezlekeleri sulandırmaya çalışan Kılıçdaroğlu tam bir çıkmazdadır”

CHP lideri Kemal Kılıçardaroğlu’nun geçen günlerde sosyal medyadan paylaştığı video ile ilgili konuşan Bahçeli, “İstanbul Sözleşmesi’nin çarpıtılması, İstanbul Kanalı’nı hedef alan saldırılar, Katarlı öğrencilerin sınavsız tıp fakültesi okuyacağı iddiaları Türkiye’yi zor duruma sokmak isteyen taktik adımlardır. Kılıçdaroğlu tank-palet fabrikasının satıldığını söylüyor, Öztrak ‘Öyle demedik’ diyor. Bunlar yalancının daniskasıdır. CHP yönetiminin hali pürmelali, kelimesi budur. Kılıçdaroğlu’nun çiğ süt içmediyse karın ağrısı çekme hali de olmayacaktır. Hukuka saygı duymasında yarar vardır. Hakkında düzenlenen fezlekeleri sulandırmaya çalışan Kılıçdaroğlu tam bir çıkmazdadır. Adaletin terazisi herkesi tartmalıdır. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak ahlaki tutarlılıktan ödün veremeyiz. Türk mahkemelerinin önünde herkes eşittir” dedi. 

“Gazi Meclis kanun kaçaklarının meskeni olamaz”

MHP lideri sözlerine şöyle devam etti: 

Geçen hafta 21 milletvekilini kapsamına alan fezlekeler TBMM’ye intikal etmiştir. Gazi Meclis kanun kaçaklarını meskeni olamaz. Hizmet edenler Meclisimizin demokratik ve tarihi ruhuna kasteden aymazlardır. Bekletilen fezlekelerin Genel Kurul’a getirilmesi, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hukukun vazgeçilmez şartıdır. Kılıçdaroğlu bir ara adalet arıyordu, işte fırsat, işte ortam. Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Söz veriyorum, ilk kez CHP’ye destek vereceğiz, onlara ‘tamam’ diyeceğiz, 27’nci yasama döneminde Karma Komisyon’a ulaşan dokunulmazlık fezlekeleri 1429’dur. HDP’li milletvekillerinin sayısı bini geçmiştir. Türkiye’de üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü hâkimdir. İşlenen suçlar kimsenin yanına kalmamalıdır. Biz şerefli cumhuriyet savcılarına güveniyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı günü ve saati geldiğinde her insana lazımdır. Kanundan kaçış yoktur. Teröre yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen, PKK’nın tasması boğazlarına geçen HDP’li vekillerin fezlekelerinin görüşülmesi niye gecikmektedir? Bu kapsamda TBMM Başkanı’nı göreve davet ediyorum.” 

“Çocukların silahlandırılması konusunda Türkiye’nin kötülenmesi skandal bir saptırmadır”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)  Dışişleri Bakanlığı’nın açıkladığı insan ticareti raporu hakkında da konuşan MHP lideri, söz konusu raporda Türkiye’nin açıkça suçlandığını ve ABD’nin PKK-YPG gibi örgütlere destek verdiğini söyledi. Bahçeli şöyle konuştu: “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıkladığı insan ticareti raporu kendi içinde tenakuzlarla doludur. Ülkemiz suçlanmaktadır. Çocukların silahlandırılması konusunda Türkiye’nin kötülenmesi skandal bir saptırmadır. Çocukları terör eylemlerinde kullanan PKK/YPG’ye destek veren ABD’nin Türkiye’yi karalama teşebbüsü beyhude bir çabadır. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın numune de olsa terör örgütüne atıf yapmaması çirkefliktir. PKK/YPG’yi kollayan ülkenin nesine güveneceğiz? Bugün dünyada çocuklar ölüyorsa faili ABD’dir. Birleşmiş Milletler raporu, dehşet verici tespitleri ihtiva etmiştir. 19 bin 300 çocuk ağır ihlallere uğramıştır. Çocuklar felaketi yaşamıştır. Bu genel sekretere tavsiyemiz görevini insanlık onuruna uygun şekilde gerçekleştirmesidir. Çocuklar ölmesin, bebekler öksüz ve yetim kalmasın. Hiç kimse Türk milletine tepeden bakmasın.” 

“Türkiye’nin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren, bölücü terör örgütüyle mücadele eden devlet adamıdır”

Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yalnız bırakıldığı yolundaki iddialara ise şöyle yanıt verdi: “Terörle mücadele alanında ismini altın harflerle yazdıracak İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya itibar suikastlarını kaygıyla izlediğimizi ve asla kabul etmediğimizi not olarak düşmek istiyorum. Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye, kim demiş sayın Soylu kimsesiz diye. Gece demeden gündüz demeden terörle mücadele eden mert bir devlet adamıdır. Türkiye’nin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren, bölücü terör örgütüyle mücadele eden devlet adamıdır. Hakkında ne söylenirse söylensin, bizim denilenlere aldırış etmemiz mümkün değildir. Terörle mücadeleyi dağda, taşta yürüten devletimizi ön şartsız destekledik, bundan sonra da destekleyeceğiz. Bizim bu tür tahrik ve tacizlere karnımız toktur. Biz MHP’yiz, biz Cumhur İttifakı’yız.” 

Destek açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bahçeli’ye teşekkür eden Soylu, “Şahsıma ve mücadele arkadaşlarıma, büyüğümüz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn. Dr. Devlet Bahçeli’ye güven ve inancı için minnet ve şükran duyuyorum. Allah razı olsun” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.