Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin kamuda dokuz gün olduğunu açıkladı ve salgın hakkında konuştu: “Aşılama oranlarımızda nispeten iyi bir noktadayız, aşılamanın düşük olduğu yerler tehdit altına girebilir”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü (12 Temmuz) kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Aşılama hızı ve salgının seyri hakkında konuşan Erdoğan, kamuda Kurban Bayramı tatilinin de dokuz gün olacağını duyurdu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

“Fiilen 16 Temmuz – 26 Temmuz arası tatil olacak”

19 Temmuz günü başlayacak Kurban Bayramı tatilinin kamuda dokuz gün olduğunu açıklayan Erdoğan şöyle konuştu: “’Arife günü yarım gün, salıdan cumaya kadar tam gün tatil. Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi’ye kadar sürecek tatili yapacak.”

“Aşılama oranlarımızda nispeten iyi bir noktadayız, aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler tehdit altına girebilir”

Koronavirüs aşılarının salgınla mücadele açısından oldukça önemli olduğunu ve salgının ancak bu şekilde kontrol altına alınabileceğini vurgulayan Erdoğan, “Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Biz hem sağlık sistemimizin gücü hem aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız. Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler tehdit altına girebilir. Ciddi gayretler ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz avantaja sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bayram günlerini de aynı şekilde kurallara uyarak geçirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız. Toplumsal bağışıklık sağlanana kadar maske, mesafe, temizlik kurallarından taviz vermemeliyiz” dedi.

“2021’de ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkartarak tüm zamanların rekorunu kıracağız”

Salgın nedeniyle gerileyen ekonomik faaliyetlerin de toparlanma aşamasında olduğunu iddia eden Erdoğan, “2021’de ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkartarak tüm zamanların rekorunu kıracağız. Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar dolaştırmak için çalışanların, müspet tüm gelişmelerin üzerini kapatarak umutsuzluk körükleme gayretlerinin beyhude olduğunu göreceğiz. Turizm sektörümüz son süratle çalışıyor” diye konuştu.

“İstanbul Kadıköy’de bir kilise duvarının üzerine çıkılarak sergilenen saygısızlığı bir provokasyon olarak görüyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kadıköy’deki Surp Takavor Kilisesi’nin duvarının üzerine çıkıp dans eden kişilerin hareketlerini “provokasyon” olarak niteledi: “İstanbul Kadıköy’de bir kilise duvarının üzerine çıkılarak sergilenen saygısızlığı birliğimize, beraberliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum. Benzer hadiseler gibi bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız.”

“Kurban Bayramı’nın birinci günü, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC’de olacağız”

Bayramın ilk gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ziyaret edeceğini de açıklayan Erdoğan, “Kurban Bayramı’nın birinci günü, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) olacağız. Tüm dünyaya, KKTC’nin hak ve adalet arayışında en güçlü şekilde yanında olduğumuzun mesajını da vereceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.