Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da yaşayan sosyolog Pınar Kılavuz: “Fransa’da aşı olmayan sağlık çalışanlarına zorunlu aşı önlemi, tepkiye ve protestoya neden olacaktır”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dünkü (12 Temmuz) konuşmasında Delta varyantına karşı alınan yeni önlemleri açıkladı. Fransa’da günlük vaka sayıları Delta varyantının etkisiyle artarken, Fransa kamuoyunda bir süredir yeni önlemlerin alınabileceği konuşuluyordu. 

Macron dünkü açıklamasında, aşılama kampanyasına önem verilmesi gerektiğinin altını çizerken, “Tüm Fransız vatandaşlarını aşılamalıyız” dedi. Macron’un açıkladığı yeni önlemlere göre eğlence ve kültür-sanat mekanlarına girişte aşılama kartının ya da negatif belgesinin olması zorunlu hale geldi. 21 Temmuz’dan itibaren 50 kişilik kapasitesi olan mekanlarda bu kural uygulanmaya başlanacak. 

Yeni önlemler ağustosta, parlamento tarafından onaylanırsa bu yeni önlemler ayrıca tüm kafe, restoran, AVM, hastahane, yaşlı-bakım merkezleri ve uzun yolculuk yapan tren, uçak ve araçlarda da uygulanmaya başlanacak.

Açıklanan önlemler arasında tüm sağlık çalışanlarının zorunlu olarak aşı yaptırması da bulunuyor. Bu karara karşı çıkanlara ise açığa alma ya da maaş kesme gibi yaptırımlar uygulanması söz konusu olacak. Sağlık çalışanlarının aşı olması için son gün 15 Eylül olarak açıklandı. Ocak ve şubatta iki doz aşısını yaptırmış Fransızlar için üçüncü dozun uygulanması da eylül ayı ortası itibariyle öngörülüyor. PCR testleri de doktorların gerekli görmesi haricinde ücretli hale gelecek. 

Fransa’da alınan önlemleri ve salgının son durumunu Şalom Gazetesi Fransa muhabiri ve aynı zamanda Sorbonne Üniversitesi’nde doktora araştırmalarına devam eden sosyolog Pınar Kılavuz’a sorduk. Sağlık çalışanlarına zorunlu aşı uygulamasının Fransız toplumunda tepkiye yol açacağı görüşünde olan Kılavuz ile yaptığımız söyleşinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

https://soundcloud.com/medyascopetv/pinar-kilavuz-fransada-asi-olmayan-saglik-calisanlarina-zorunlu-asi-tepkiye-neden-olacak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.