Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden’ın Türkiye için büyükelçi adayı Jeff Flake kimdir? – Abdullah Akyüz ile söyleşi

ABD Başkanı Joe Biden, eski bir Cumhuriyetçi senatör olan Jeff Flake’i Ankara Büyükelçisi olarak aday gösterdi. 58 yaşındaki Flake, parti çizgisinin dışında davranarak Başkan Trump’a sert eleştiriler getirmiş, geçen yılki başkanlık seçimlerinde de Biden’a destek vermişti. George Washington Üniversitesi öğretim üyelerinden, uzun yıllar TÜSİAD Vaşington temsilciliği yapmış olan Abdullah Akyüz, Biden’ın neden bir kariyer diplomatını değil de, rakip partiden bir siyasetçiyi Ankara Büyükelçiliği için uygun gördüğünü yorumladı. Akyüz, Flake’in siyasi kişiliğini de analiz ederek, Türk-Amerikan ilişkilerine olası etkisini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.