Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden, altı yıl aradan sonra “Senjutsu” albümüyle dönüyor

Dünyaca ünlü İngiliz heavy metal grubu Iron Maiden, altı yıl aradan sonraki ilk şarkıları “The Writing on the Wall”un video klibini yayınladıktan sonra, bugün resmi Twitter hesaplarından paylaştıkları mesajla, 17. stüdyo albümleri “Senjutsu”yu duyurdu.

Iron Maiden, 2015’te piyasaya çıkan “The Book of Souls” albümünün ardından girdiği kuraklık döneminden çıkıyor. Grubun altı yıl aradan sonraki ilk albümü “Senjutsu”, 3 Eylül’de piyasaya sürülecek. Albümün ön siparişleri ise 21 Temmuz’dan itibaren verilebilecek.  

Grup, 16 Temmuz’da yeni albümleri Senjustsu’nun ilk şarkısı “The Writing on the Wall”un video klibini resmi YouTube hesaplarından paylaşmıştı. Animasyon şeklinde yayınlanan klipte, grubun ilk albümünden beri plak kapaklarında yer alan maskotları “Eddie” bir samuray kılığında görülüyor.  

 

Post apokaliptik bir dönemde geçen klipte, duvardaki “Ölüm, Savaş, Veba ve Kıtlık” yazısı dikkat çekmiş ve albümün bu dört tema üzerine kurulacağı düşünülmüştü. Sınıflar arası eşitsizlik eleştirisine değinen şarkının klibinde Eddie’nin samuray kılığında çizilmiş olması, albümde Japon kültüründen birtakım esinlenmeler olduğu şeklinde yorumlanmıştı.   

Grubun bas gitaristi ve kurucusu Steve Harris, Paris’te kaydedilen albümde, kendilerinin “karmaşık” olarak tanımladığı bazı şarkıların yer aldığını söyledi. Harris, “Önce şarkıları yazdık, sonra vakit kaybetmeden prova ettik ve şarkılar akıllarımızda hâlâ tazeyken kaydettik” dedi ve grubun ruhunu çok iyi yakalayan prodüktör Kevin Shirley’ye albüm için ayrıca teşekkür etti.  

Grubun vokalisti Bruce Dickinson ise albümün hazırlıklarına 2019 yılında başladıklarını ancak salgın nedeniyle çıkış tarihinin geciktiğini belirtti. “Albümde her zamanki tarzımızdan oldukça farklı olan bazı şarkılar var” diyen Dickinson, bu parçaların grubun hayranlarını olumlu anlamda şaşırtacağını umduğunu söyledi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.