Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lübnan’da halk sokakta – Sorunların kaynağı ne? – Doç. Dr. Yasin Atlıoğlu: “Lübnan’ın dibe vurması bekleniyor, bunun temelinde de mevcut mezhepçi siyasal sistemin yarattığı siyasal problemler var”

Lübnan’da gittikçe derinleşen ekonomik kriz, benzin, yemek ve ilaç gibi temel ihtiyaçlara erişimi oldukça zorlaştırdı. Lübnan Lirası bu süreçte yüzde 90 oranında değer kaybetti, kapanan işyerlerinin sayısı ve işsizlik oranı ise yüksek seviyelere ulaştı. Dünya Bankası da geçen ay Lübnan’daki durumu, 1850’lerden beri yaşanan üç büyük ekonomik buhrandan biri olarak nitelendirdi. Lübnan’da yaşanan ekonomik krizi, krizin nedenlerini ve olası sonuçlarını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Atlıoğlu ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.