Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Birleşik Krallık ve İrlanda’da, izci organizasyonlarında yaşanan çocuk istismarı vakalarında 250’den fazla görevlinin tutuklandığı ortaya çıktı

İngiltere merkezli Guardian gazetesinin haberine göre, Birleşik Krallık ve İrlanda’daki izci organizasyonlarında yaşanan çocuk istismarı vakalarında 250’den fazla görevli tutuklandı. Bu durum izci gruplarının çocuklar açısından güvenliğini de gündeme getirdi.

İzciliğin, çocukların yaşam becerileri kazanmaları ve çeşitli serüvenleri deneyimlemeleri için ideal bir etkinlik olarak görüldüğü Birleşik Krallık ve İrlanda’da, kamplarda 1950’lerden bu yana yaşanan çocuk istismarı vakaları aileleri endişelendirdi.

Son yetmiş yılı kapsayan raporlara göre 255 izci lideri veya çeşitli pozisyonlarda sorumluluk almış görevli, izcilik organizasyonları sırasında tecavüz, sarkıntılık, pornografik içerikli yayınlar üretme, yayma veya bulundurma ve taciz gibi suçlardan dolayı tutuklandı.

İngiltere’de 13 yaşında izcilik yaparken birçok defa cinsel saldırıya maruz kalan Lucy Pincott (27), “İzcilik çocuklar için harika bir deneyim olabilir ama kötü niyetli kişilerden korunmaları gerekiyor. Birçok insan izcilik sırasında pedofili veya diğer cinsel saldırganların verdikleri zararlardan tamamen kurtulamıyor, özellikle bu insanlar hak ettiği cezaları almadığında” diye konuştu.

“Birleşik Krallık İzcilik Derneği, izcilerin güvenliğini korumak için ileriye dönük çalışmalarda bulunmalıdır”

Londra merkezli Bolt Burdon Kemp (BBK) hukuk bürosunun taciz birimi avukatlarından Abbie Hickson konu hakkında şunları söyledi:

“Birleşik Krallık İzcilik Derneği, izcilerin güvenliğini korumak için ileriye dönük çalışmalarda bulunmalıdır. Şu ana kadar yaptığımız araştırmalar kapsamında çocuk istismarının yanlışlıkla kolaylaştırılması veya bilerek önlenmemesine yönelik bir kültürün izci gruplarında hâkim olduğunu gözlemledik.”

BBK hukuk bürosuna göre yaşanan istismar vakaları, suç failleri ve mağdurların sayısı bilinenden çok daha fazla çünkü araştırmada belirtilen vakalar yalnızca şikayetler üzerinden hesaplanıyor ve şikayet edilmemiş birçok vakanın olduğu tahmin ediliyor.

Bu durum diğer ülkelerde de yaşanıyor. Temmuz ayının başında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan “Boys Scouts America” isimli izcilik organizasyonu, 60 bine yakın çocuk istismarı mağdurlarını temsil eden avukatlarla 850 milyar dolar tazminat karşılığında uzlaşıldığını açıkladı.

Derleyen: Aydın Ulu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.