Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Kapanma gelecek mi? Okullar açılacak mı?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, 1 Temmuz’daki normalleşme sürecinin ardından, koronavirüs salgınında hızla artan vaka sayılarının yeni bir kapanma dönemi getirip getirmeyeceği sorusunu ele aldı.

“Sadece iktidar çevreleri değil, muhalefet çevreleri de yeni bir kapanmanın ekonomiyi daha da çıkmaza sokacağından endişe ediyor. Kapanma gelirse, AK Partili iki ismin, Mehmet Özhaseki ve Yasin Aktay’ın büyük bir sorumsuzlukla ‘ekonomiyi ayakta tuttuklarını’ söylediği kaçak göçmen işçiler de kurtaramayabilir vaziyeti. Öte yandan uzmanlara göre ‘Delta varyantı’ daha çabuk bulaşıyor uzmanlara göre. Evet, daha az vaka ölümle sonuçlanıyor ama daha çabuk bulaşıyor ve toplumu kırıp geçiriyor. […] Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 6 Eylül’de okulların açılacağını söyledi. Ancak Selçuk’un daha önce de okullar konusunda devamı gelmeyen beyanatı olmuştu; ülkede iğneden ipliğe her konuya karar verenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğu biliniyor […] Cumhurbaşkanı Erdoğan artık her dediğine ‘İsabet buyurdunuz’ diyen danışmanlarına değil, gerçekten uzman kişilere danışarak gereken önlemleri almalı ve okulların yeniden yüz yüze eğitime geçmesine izin vermeli. Aç-kapa, aç-kapa türünden toplumda can kaybını, ekonomik kaybı ve moral bozukluğuna yol açan yıpratıcı uygulamalar yerine kapanma olmadan korunmayı sağlayacak önlemleri düşünmeli. Yetki de sorumluluk da kendisinin” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.