Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’deki orman yangınları için Ukrayna’dan destek: İki adet yangın söndürme uçağı yola çıktı

Türkiye’de 28 Temmuz’dan beri ormanlar yanıyor. 71 orman yangınından 57’si kontrol altına alınırken, 10 bölgede yangınlar devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için Ukrayna, Türkiye’ye iki adet yangın söndürme uçağı gönderme kararı aldı.

Türkiye, iki gündür farklı illerde çıkan 71 farklı orman yangınları ile mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün verilere göre 71 orman yangınından 57’si kontrol altına alındı. Halen 10 bölgede devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için Ukrayna, Türkiye’ye iki adet yangın söndürme uçağı gönderme kararı aldı.

Ukrayna’nın iki adet yangın söndürme uçağı bugün acil durum koduyla yola çıktı.

Ukrayna Devlet Acil Servisi tarafından paylaşılan mesajda, “Yangın uçaklarımız birkaç saat içinde Türkiye’ye yardım edecek” denildi.

https://twitter.com/SESU_UA/status/1421037554229518340?s=20

Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenksiy dün (29 Temmuz) sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, orman yangınlarından etkilenen bölgelerdeki halkın yanında olduğunu belirtmişti.

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1420842255045337092?s=20

İki adet yangın söndürme uçağının yardım için Türkiye’ye gönderileceğini söyleyen Zelenksiy, “Dostum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ülkesinde çıkan yangınlar nedeniyle samimi taziyelerimi ilettim. Yangınla mücadele uçaklarımız yarın Türkiye’ye uçacak” demişti.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.