Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çok sayıda ilde elektrik kesintileri yaşandı – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sebebin hava sıcaklığı olduğunu açıkladı


Orman yangınları ile mücadele eden Antalya’nın da aralarında bulunduğu birçok şehirde elektrik kesintileri yaşandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tekirdağ ve Kocaeli başta olmak üzere çok sayıda şehirde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili yaptığı açıklamada, “An itibariyle ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır” denildi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa, Adana, Tekirdağ, Kocaeli, Mersin, Kırklareli, Hatay, Uşak, Manisa ve Malatya illerinde elektrik kesintileri yaşandı. Elektrik dağıtım şirketi Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ) tarafından kesintilere ilişkin, ”Elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz bölgelerimizde ulusal iletim hatlarında yapılan çalışmalar nedeniyle kesintiler yaşanmaktadır. Süreç tarafımızca takip edilmekte olup, iletim hatlarından enerji gelmesini müteakip enerjisiz bölgelere en kısa sürede enerji sağlanacaktır” denildi.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Twitter hesabından, “Bursa’da bazı bölgelerde iletim hatlarından kaynaklı kesinti yaşanmaktadır. Arızaya müdahale edilmekte olup en kısa sürede onarım sağlanacaktır. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz” paylaşımında bulundu.

Kesintiler devam ederken bir süre Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), CK Enerji Boğaziçi Elektrik gibi elektrik dağıtım şirketlerinin sitelerine erişilemedi. Bir süre sonra ise siteler erişime açıldı.

Dağıtım şirketlerinden bazılarının internet sitelerinde aşağıdaki mesajlar yer aldı: 

BEDAŞ:

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ):

“Ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bugün (2 Ağustos) saat 12.43’te bir açıklama yayımladı. Kesintiler ile ilgili artan hava sıcaklığına dikkat çekilen açıklama şöyle:

“Son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik talebinde aşırı bir artış meydana gelmiştir. Artan talep nedeniyle son birkaç haftada elektrik tüketiminde cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerine ulaşılmıştır. Ulusal elektrik altyapımız artan taleplerin karşılanması için maksimum seviyede üretime devam etmektedir. Ancak son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik tedarikinde kısmi kesintiler yaşanmıştır. Kesintilerin yaşandığı bölgelere acil müdahale ekipleriyle ilk müdahaleler yapılmış olup, an itibariyle ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.