Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020: İki Buse, iki final, tek hedef

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda, kadınlar boks finallerinde iki Türk boksör altın madalya için ringe çıkacak.

Oyunların 12. gününde Kokugikan Arena’da ringe çıkan 51 kilodaki temsicimiz Buse Naz Çakıroğlu, yarı finaldeki rakibi Tayvanlı Hsiao-Wen Huang’ı üç rauntta da aldığı hakem puanlarıyla yenmeyi başardı. İlk rauntta iyi bir performans gösteren Çakıroğlu, ikinci ve üçüncü rauntta da üstünlüğünü korudu ve altın madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı.

Milli boksörümüz, 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15’te Bulgar boksör Stoyka Krasteva ile karşılaşacak.

Seansın devamında Kokugikan Arena’da yarı final mücadelesine çıkan 69 kilodaki temsicimiz Busenaz Sürmeneli, Hindistanlı Lovlina Borgohain’i üç rauntta da aldığı hakem puanlarıyla yendi. İlk raunttan itibaren rakibine karşı büyük üstünlük kuran boksörümüz, müsabaka boyunca puan avantajını korudu ve adını finale yazdırdı.

Busenaz Sürmeneli, 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15’te Çinli sporcu Hong Gu ile altın madalya mücadelesi verecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.