Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de aşı karşıtlığı yapan ve yanlış bilgi yayan doktorların tıp lisansları iptal edilecek

Amerika Birleşik Devletleri Eyalet Tıp Kurulları Federasyonu (FSMB) Yönetim Kurulu, 29 Temmuz Perşembe günü yayımladığı açıklamada, “Koronavirüs aşısı ile ilgili yanlış bilgiler üreten ve yayan doktorlar, eyalet sağlık kurulları tarafından tıbbi lisanslarının askıya alınması veya iptali dahil olmak üzere disiplin cezası alma riskiyle karşı karşıyadır” dedi.

FSMB Yönetim Kurulu’nun açıklamasının devamında, “Uzmanlaşmış bilgi ve eğitimleri nedeniyle doktorlar yüksek düzeyde kamu güvenine sahiptir. Ayrıca doktorlar hastalarının çıkarları doğrultusunda tıbbi metotları uygulama konusunda etik ve profesyonel bir sorumluluğu üstlenir. Profesyoneller, halk sağlığının iyileştirilmesi için olgusal, bilimsel temelli ve fikir birliğine dayalı bilgiler paylaşmalıdır. Yanlış koronavirüs aşısı bilgilerinin yayılması bu sorumlulukla çelişmekte, halkın doktorluk mesleğine olan güvenini sarsmakta ve tüm hastaları riske atmaktadır” denildi.

Amerika Birleşik Devletleri Eyalet Tıp Kurulları Federasyonu nedir ve görevleri nelerdir?

Kâr amacı gütmeyen ulusal br kuruluş olan ABD Eyalet Tıp Kurulları Federasyonu (FSMB), ülkenin allopatik ve osteopatik doktorları ile yargı alanlarındaki diğer sağlık profesyonellerinin lisansını vermek ve disiplin işlemlerini yürütmekle yetkili. Hasta güvenliğini, kaliteli sağlık bakımını ve düzenleyici uygulamaları teşvik eden hizmetler ve girişimler sunan FSMB, eğitim, değerlendirme ve araştırma yoluyla da devlet sağlık kurullarına destek verir.

Derleyen: Zeynel Yıldırım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.