Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020 (5 Ağustos): Türk sporcular dört ayrı branşta mücadele etti

Karate – Eray Şamdan gümüş madalya kazandı 

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın 13. gününde, karate erkekler kumite 67 kiloda mücadele eden milli sporcu Eray Şamdan finalde, Fransız rakibi Steven Da Costa’ya yenilerek gümüş madalya kazandı.

A-Grubu ilk müsabakasında, Azerbaycan’dan Firdovsi Farzaliyev’i 7-1 yenen Eray Şamdan, ikinci karşılaşmasında Kazakistan’dan Darkhan Assadilov’a 6-2 mağlup olmuş ve üçüncü maçındaysa Mısır’dan Ali Elsawy’i 4-1 yenmişti. 

A-Grubu dördüncü müsabakasında, Japonya’dan Naoto Sago ile karşılaşan milli sporcu, rakibini 2-1 yenerek 6 puana ulaştı ve grubunu ikinci sırada bitirme başarısını gösterdi.

Yarı final mücadelesinde Ürdün’den Abdel Rahman Almasatfa’yı 2-0 ile geçen Eray Şamdan, finalde Fransız Steven Da Costa’nın rakibi oldu.

Karate erkekler kumite 67 kiloda altın madalya mücadelesine çıkan milli sporcu, Fransız rakibine 5-0 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla birlikte Eray Şamdan, Tokyo 2020’de Türkiye adına ilk gümüş madalyayı kazandı.

Karate – Dilara Bozan bronz madalya maçını kaybetti

Nippon Budokan’daki kadınlar kata müsabakalarına katılan milli sporcu Dilara Bozan, Hong Konglu rakibi Mo Lau’ya yenildi. Hakemlerden 26.52 puan alan Dilara, Lau’nun 26.94 puan alması üzerine müsabakadan mağlup ayrıldı. Hong Konglu sporcu bronz madalyanın sahibi olurken, Türk sporcu olimpiyatları beşinci olarak tamamladı.

Karatede – Serap Özçelik Arapoğlu grup aşamasında elendi

Tokyo 2020’de Nippon Budokan’da düzenlenen karate kadınlar kumite 55 kiloda mücadele eden Serap Özçelik Arapoğlu, A grubunda karşılaştığı rakiplerinin üçüne de mağlup olarak elendi.

Güreş – Taha Akgül Tokyo 2020’ye veda etti

Olimpiyat Oyunları’nın 13. gününde, Makuhari Messe’de mindere çıkan Taha Akgül, erkekler serbest stil 125 kiloda ABD’li Gable Dan Steveson’a 8-0 kaybetti. Rakibinin ilk yarıda 2-0 öne geçmesiyle birlikte maçtan kopan milli güreşçi, Rio 2016’nın altın madalyalı ismiydi.

Modern pentatlon – İlke Özyüksel günü 184 puanla tamamladı

Tokyo 2020’nin 13. gününde, modern pentatlonda mücadele eden İlke Özyüksel, eskrim puanlama turunu toplamda 184 puanla bitirdi. 

Milli sporcu 14 tuş ve 184 puanıyla yarın madalya mücadelesine devam edecek.

Atletizm – 20 kilometre yürüyüşte üç Türk atlet dereceye giremedi

32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, Sapporo kentindeki Odori Park’ta gerçekleştirilen 20 kilometre yürüyüş kategorisinde Salih Korkmaz, sakatlık yaşadığı için yarışı yarıda bıraktı. Bu kategoride mücadele eden milli sporculardan Şahin Şenoduncu 34. olurken, Abdülselam İmuk yarışı 48. olarak bitirdi.

Atletizm – Necati Er üç adım atlamada altıncı oldu

Londra 1948’de üç adım atlamada bronz madalya kazanan Ruhi Sarıalp’ten 73 yıl sonra bu branşta final gören ilk Türk atlet olan Necati Er, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nı altıncı olarak tamamlama başarısı gösterdi.

İlk üç denemsinde 17.25 metre atlayan Er, 12 atlet arasında ilk sekize girerek madalya şansını sürdürdü. Sonraki atlayışında 17.25 metrelik derecesini geliştiremeyen 24 yaşındaki sporcu, finali altıncı tamamladı.

Atletizm – 4×100 bayrak takımı diskalifiye edildi

Erkekler 4×100 metre bayrak elemelerinde Ertan Özkan, Jak Ali Harvey, Kayhan Özer ve Ramil Guliyev’den oluşan Türk Milli Takımı, yarışı 39 saniyede bitirdi. Yarış sonrasında yapılan kontrollerde ilk bayrak değişiminin kurallara aykırı bulunması gerekçesiyle süre geçersiz sayıldı ve bayrak takımımız diskalifiye edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.