Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karate kata kategorisinde Ali Sofuoğlu bronz madalya kazandı

Tokyo 2020’de tatamiye çıkan Avrupa şampiyonu, dünya üçüncüsü Ali Sofuoğlu bronz madalya kazandı.

Nippon Budokan’da düzenlenen karate müsabakalarında kata kategorisinde mücadele eden Ali Sofuoğlu, eleme turunda mücadele ettiği B-Grubu’nda 2. olarak, sıralama turunda yarışmaya hak kazandı. Milli karateci, ilk katasında 27, ikinci katasında 27.28 puan aldı ve ortalama 27.14 puana ulaştı. 

Milli sporcu, sıralama turunda 27.32 puan ile iyi bir performans göstermesine rağmen üçer kez dünya ve Asya şampiyonluğu bulunan Japon Ryo Kiyuna’nın arkasında kalarak finale çıkamadı. 

Bronz madalya mücadelesinde Güney Koreli Heejun Park ile mücadele eden Ali Sofuoğlu, rakibinin 26.14 puanına, 27.36 puan ile karşılık vererek bronz madalya kazandı. Bu madalya ile birlikte Türkiye 100. olimpik madalyasını aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.