Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP tarihinin en başarılı ismi Valentino Rossi emekli oluyor

2000 yılından beri aktif yarışçılığa devam eden İtalyan motosiklet yarışçısı Valentino Rossi, 2021 sezonunun sonunda emekliye ayrılacağını açıkladı.

MotoGP’de geçirdiği 21 yılda, premier sınıfta yedi kez dünya şampiyonluğu kazanan 42 yaşındaki efsane sürücünün emeklilik kararı bekleniyordu. Emeklilik kararının açıklanması, 1996’da 125cc’de başlayan 25 yıllık Grand Prix kariyerinin sona ereceği anlamına geliyor. 

İtalyan sürücü kariyeri boyunca dokuz Grand Prix şampiyonluğu ve 115 yarış zaferi elde etti. MotoGP’de ise Rossi, 89 yarış zaferi, 199 podyum, 55 pole pozisyonu yaşadı. Honda 500cc ile 2000’de yarış hayatına başlayan Rossi, ilk şampiyonluğuna 2001 yılında ulaştı. 

2002, 2003, 2004, 2005, 2008 ve 2009 yıllarında şampiyon olan Rossi, emeklilik kararını şöyle duyurdu:

“Yaz arasından sonra gelecek yılla ilgili kararımı vereceğimi söylemiştim ve sezon sonunda bırakmaya karar verdim. Ne yazık ki bu, bir MotoGP sürücüsü olarak son yarım sezonum olacak. Bu, gerçekten kolay değil, benim için çok üzücü bir an. 30 yıl ya da daha uzun bir süredir yarışıyorum ve gelecek yıl yarışmayacağımı söylemek ve bilmek çok zor.

Gelecek yıl hayatım değişecek fakat gerçekten harika zamanlardı. Burada olmaktan çok keyif aldım. Benim için çok uzun bir yolculuk oldu ve çok keyifliydi. 25-26 yıl boyunca şampiyonada yer almak harikaydı. Benim için çalışan tüm bu insanlarla harika anlar yaşadım. Söyleyecek çok fazla şeyim yok, sadece hepsi bu kadar.”

Valentino Rossi’nin geçişlerinden bazı kesitler: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.