Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020 (6 Ağustos): Türk sporcular dört ayrı branşta mücadele etti – Günü üç bronz madalya ile kapattık

Karate – Ali Sofuoğlu bronz madalya kazandı

Tokyo 2020’de tatamiye çıkan Avrupa şampiyonu, dünya üçüncüsü Ali Sofuoğlu bronz madalya kazandı.

Nippon Budokan’da düzenlenen, karate müsabakalarında kata kategorisinde mücadele eden Ali Sofuoğlu, eleme turunda mücadele ettiği B-Grubu’nda 2. olarak sıralama turunda yarışmaya hak kazandı. Milli karateci, ilk katasında 27, ikinci katasında 27.28 puan aldı ve ortalama 27.14 puana ulaştı. 

Milli sporcu, sıralama turunda 27.32 puan ile iyi bir performans göstermesine rağmen üçer kez dünya ve Asya şampiyonluğu bulunan Japon Ryo Kiyuna’nın arkasında kalarak finale çıkamadı. 

Bronz madalya mücadelesinde Güney Koreli Heejun Park ile mücadele eden Ali Safuoğlu, rakibinin 26.14 puanına, 27.36 puan ile karşılık vererek bronz madalya kazandı.

Bu madalya ile birlikte Türkiye, Olimpiyatlar tarihindeki 100. olimpik madalyasına ulaşmış oldu.

Karate – Merve Çoban Tokyo 2020’yi bronz madalya ile noktaladı

Tokyo 2020’de mücadele eden milli sporcu Merve Çoban bronz madalya kazandı.

Nippon Budokan’da yapılan karate müsabakalarında kumite kategorisinde 61 kiloda, A-Grubu’nda mücadele eden Merve Çoban, grup mücadelelerini 2. sırada tamamlayarak yarı finale çıktı.

Milli karateci, ilk maçında Japon rakibi Mayumi Someya’yı 4-0, ikinci maçında Venezüelalı Claudymar Garces Sequera’yı 6-2 yendi. Gruptaki üçüncü maçında Fransız Leila Heurtault ile 2-2 berabere kalmasına rağmen son puanı verdiği için grubunu 2. bitirdi.

Yarı final maçında Sırbistan’dan Jovana Prekovic’e kaybeden Çoban, Tokyo 2020’yi bronz madalya ile noktaladı.

Güreş – Taha Akgül olimpiyat üçüncüsü

Makuhari Messe’de yapılan erkekler serbest stil 125 kilo üçüncülük karşılaşmasında Taha Akgül, Moğol Lkhagvagerel Munkhtur’u yenerek bronz madalya kazandı. 

30 yaşındaki milli güreşçi, rakibinin pasif kalması sebebiyle 1-0 öne geçti. Agresif güreşiyle ilk yarıyı 3-0 önde bitiren Taha Akgül müsabakayı 5-0 kazandı.

Rio 2016’da altın madalya alan Taha Akgül, Tokyo 2020’yi de bronz madalyayla tamamlamış oldu.

Güreş – Süleyman Karadeniz yarın bronz madalya için minderde olacak

Tokyo 2020’nin 14. gününde mindere çıkan Süleyman Karadeniz, Kazak rakibi Alisher Yergali’yi 8-7 yendikten sonra karşılaştığı Amerikalı Kyle Snyder’a 5-0 mağlup oldu.

Bu sonuçla birlikte Süleyman Karadeniz, yarın (7 Ağustos) bronz madalya müsabakasına çıkacak. 

Güreş – Evin Demirhan son 16 turunda elendi

Olimpiyat Oyunları’nın 14. gününde, Makuhari Messe’deki kadınlar 50 kilo karşılaşmasında Amerikalı Sarah Ann Hildebrandt’a karşı ilk yarıda 3-0 yenik duruma düştükten sonra sakatlığının da etkisiyle minderde etkisiz kalan milli güreşçi Evin Demirhan müsabakayı kaybederek olimpiyatlara veda etti.

Modern pentatlon – İlke Özyüksel Tokyo 2020’yi 5. sırada tamamladı

Rio 2016’da 35. olan İlke Özyüksel, Tokyo 2020’de mücadele ettiği beş disiplinin ardından, oyunları beşinci olarak bitirerek büyük bir başarının altına imza attı.

Atletizm – Eda Tuğsuz kadınlar cirit atmada 56 santimetre ile madalyayı kaçırdı

Tokyo 2020’nin 14. gününde kadınlar cirit atma final mücadelesine çıkan Eda Tuğsuz, son atışında ulaştığı 64.00 metrelik derecesiyle dördüncü oldu.

Bronz madalya sahibi Kelsey-Lee Barber’in 64.56 metrelik derecesinin, 56 santimetre gerisinde kalan milli atlet harika performansını madalya ile taçlandıramadı.

Atletizm – 20 kilometre yürüyüşte dereceye giremedik

Kadınlar 20 kilometre yürüyüş yarışında mücadele eden milli sporcular Meryem Bekmez, Ayşe Tekdal ve Evin Demir dereceye giremedi.

Sapporo kentindeki Odori Parkı’nın ev sahipliği yaptığı 20 kilometre yürüyüş yarışını 53 atlet tamamlarken, Meryem Bekmez 22. , Ayşe Tekdal 39. ve Evin Demir ise 41. olarak Tokyo 2020’yi noktaladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.