Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020: İki Buse, boksta tarihe geçen iki madalya – Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalya aldı

Tokyo 2020’de bugün (7 Ağustos) tarihi anlar yaşandı. Final maçlarına çıkan Türk kadın boksörler altın ve gümüş madalyaya uzandı. .

Kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli’den tarihi altın

Kokugikan Arena’nın ev sahipliği yaptığı, kadınlar 69 kiloda final müsabakasına çıkan Busenaz Sürmeneli, Çinli Hong Gu ile karşılaştı.

İlk rauntta pasif kalan Busenaz, beş hakemden sadece birinden tam puan alabildi. İkinci rauntla birlikte agresif şekilde rakibe baskı uygulamaya başlayan milli boksör, raundun bitimine 15 saniye kala attığı kombine yumruklar sayesinde öne geçti.

Son raunda altın madalya parolasıyla başlayan Busenaz, maçı kazanarak altın madalyaya ulaştı. Bu galibiyetle birlikte Türkiye, olimpiyat tarihinde bokstaki ilk altın madalyasına kavuşmuş oldu.

Kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu gümüşte kaldı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda, kadınlar 51 kiloda final müsabakasında ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva’ya yenilerek olimpiyatları ikinci olarak tamamladı.

Milli boksör, ilk rauntta etkili olamazken ikinci rauntta da rakibinin yumruklarına karşılık veremedi. Son raunda motive halde çıkan Buse Naz, agresif şekilde rakibinin üstüne gitse de galibiyet için yeterli olmadı.

Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği bulunan milli boksör, koleksiyonuna olimpiyat gümüşünü de eklemiş oldu. Alınan gümüş madalyayla birlikte, Türkiye 13 yıl sonra bokstaki ilk madalyasına kavuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.