Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu 2021 – Birinci günün ardından

İspanya Bisiklet Turu veya bilinen adıyla La Vuelta, 14 Ağustos günü İspanya’nın Burgos şehrinden bireysel zamana karşı etabı ile başladı.

1. Etap Burgos > Catedral

8 kilometrelik bireysel zamana karşı etabında, heyecanlı anlar yaşandı.  Burgos. Catedral VIII Centaranio 2021’de başlayıp, Catedral’de sona erdi. Astana Pro Team yarışçısı Omar Fraile’nin 8:55.34 ile birinciliği ele geçirmesinin ardından, turun favorilerinden Ineos Grenadiers sporcusu Adam Yates 8:52.08’lik derecesiyle ilk sıraya oturdu. 

Astana Pro Team’i temsil eden Alex Aranburu 8:38.31 ile o ana kadar yarışan herkesi geride bırakmasına rağmen, son iki yılın şampiyonu ve zamana karşının Tokyo 2020 şampiyonu Jumbo Visma sporcusu Primoz Roglic 8:32.98’lik derecesiyle etabın kazananı oldu.

İspanya Bisiklet Turu 1. Etap özeti:

İkinci gün, 169.6 kilometrelik Caleruega. VII Centeraniro de Santo Domingo de Guzman’dan başlayacak ve Burgos. Gamonal’de sona erecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler