İspanya Bisiklet Turu 2021 – Birinci günün ardından

İspanya Bisiklet Turu veya bilinen adıyla La Vuelta, 14 Ağustos günü İspanya’nın Burgos şehrinden bireysel zamana karşı etabı ile başladı.

1. Etap Burgos > Catedral

8 kilometrelik bireysel zamana karşı etabında, heyecanlı anlar yaşandı.  Burgos. Catedral VIII Centaranio 2021’de başlayıp, Catedral’de sona erdi. Astana Pro Team yarışçısı Omar Fraile’nin 8:55.34 ile birinciliği ele geçirmesinin ardından, turun favorilerinden Ineos Grenadiers sporcusu Adam Yates 8:52.08’lik derecesiyle ilk sıraya oturdu. 

Astana Pro Team’i temsil eden Alex Aranburu 8:38.31 ile o ana kadar yarışan herkesi geride bırakmasına rağmen, son iki yılın şampiyonu ve zamana karşının Tokyo 2020 şampiyonu Jumbo Visma sporcusu Primoz Roglic 8:32.98’lik derecesiyle etabın kazananı oldu.

İspanya Bisiklet Turu 1. Etap özeti:

İkinci gün, 169.6 kilometrelik Caleruega. VII Centeraniro de Santo Domingo de Guzman’dan başlayacak ve Burgos. Gamonal’de sona erecek. 

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.