Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aile hekimleri iş bıraktı: “Puanlarımızı düşürüyorlar, basına demeç veremiyoruz ve maaşımızda yüzde 10’luk düşüş var”

Aile hekimleri, 30 Haziran’da Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ni protesto etmek için bugün (16 Ağustos) bir günlüğüne iş bıraktı. Ceza puanlarını artıran, ifade özgürlüklerini kısıtlayan ve iş yüklerini ağırlaştıran yönetmeliğin iptalini talep eden aile hekimleri, 28 Ağustos’ta ise Ankara’da bir miting düzenleyecek. Medyascope muhabiri Ali Macit, İstanbul’da bulunan İslambey Aile Sağlık Merkezi (ASM), Nişantaşı ASM, Şişli ASM ve İstanbul Aile Hekimliği Derneği’ne (İSTAHED) gitti. İSTAHED Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Köme, “Puanlarımızı düşürüyorlar, basına demeç veremiyoruz ve maaşımızda yüzde 10’luk bir düşüş söz konusu. Bizim bu şartları kabul etmemiz imkansız. Sağlık Bakanlığı bu şartlardan vazgeçmezse biz eylemlerimize devam edeceğiz” dedi. 

İslambey ASM’de doktorlar greve uymadı 

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan İslambey ASM’de görevli üç doktor boykota katılmadı. Hemşireler de görevlerinin başında koronavirüs aşısı ve tahlil yapmaya devam etti. Medyascope, üç doktora röportaj talebini iletti ancak doktorlar röportaj vermek istemedi. 

Nişantaşı ASM’de de görevli doktor odasındaydı ancak hastalara grevde olduğunu belirterek kimseyi tedavi edemeyeceğini söyledi.

“Bakanlık, geri adım atmazsa bu eylemler devam edecek”

Şişli ASM’de çalışan ve ismini vermek istemeyen bir doktor Medyascope’a konuştu. Doktor, “Bakanlık, geri adım atmazsa bu eylemler devam edecek. Sahada çalışma motivasyonumuz düşecek, biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Onun için koronavirüs aşılamaları ve benzeri işlerimiz devam ediyor, sadece hasta kabul etmiyoruz” dedi. Doktor, aynı zamanda bugün muayene için çok sayıda vatandaşın gelmediğini de belirtti. 

Medyascope’a konuşan Şişli ASM’de çalışan ve ismini vermek istemeyen bir başka doktor, “Şu an gelen hastalar tepki gösteriyor, olayı açıkladıktan sonra bize hak veriyorlar. Ben bu olayı Türkiye’ye benzetiyorum” dedi. 

İSTAHED Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Çınla Söyler, “Bizim burada demeç vermemiz demek, illegal bir evrak düzenlemek ile aynı şey demek”

Yeni yayınlanan yönetmelik, aile hekimlerinin basına demeç vermemesini de kapsıyor. Medyascope’a konuşan İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Çınla Söyler, “Bakanlığın geri adım atmaması demek, bizim burada demeç vermemiz demek, illegal bir evrak düzenlemek ile aynı şey demek. Bakanlık geri adım atana kadar biz eylemlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.