Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – İkinci günün ardından

La Vuelta 2021, 166,7 kilometrelik Caleruega.VIII Centenario de Santo Domingo de Guzman’dan başlayıp, Burgos.Gamonal etabında sona erdi. 

2. Etap profili

Üç İspanyol sporcunun, kaçış grubunu 115 kilometre kala oluşturması yarışa heyecan getirirken, 20,6 kilometre kala pelatonun tempo artırmasıyla kaçış grubu yakalandı. 4,2 kilometre kala pelatonda kaza meydana geldi. Bora Hansgrohe sporcularının yaralandığı kazadan, yarışı bırakan isim olmadı.

Sıcak havanın da etkisiyle rekabetin düşük kaldığı etapta, dağ bisikleti Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları şampiyonu Tom Pidcock’un 5 kilometre kala yorularak geride kaldığı dikkatlerden kaçmadı.

Son kilometrelerde büyük heyecan yaşandı. Sprint finişiyle sona eren etabı Alpecin-Fenix sporcusu Jasper Philipsen kazanırken foto finişle ikincilliği Deceuninck-Quick-Step’ten Fabio Jakobsen aldı.

2. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu şu şekilde:

İspanya Bisiklet Turu 2. Etap özeti:

3. etap 202,8 kilometrelik Santa Domingo de Silos’tan başlayacak ve Espinosa de los Monteros. Picon Blanco’da bitecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.