Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – Dördüncü günün ardından

La Vuelta 2021’in, 163,9 kilometrelik dördüncü etabı, El Burgo de Osma’dan başlayıp, Molina de Aragon’da sona erdi.

4. Etap profili

Bir yıl önce Tour de Pologne’de büyük bir kaza geçiren Fabio Jakobsen, La Vuelta’nın dördüncü etabını kazandı. Tour de Pologne’deki kazanın ardından komaya giren ve rehabilitasyon sürecinin ardından tekrar yarışmaya başlayan Deceuninck QuickStep yarışçısı, Groupama-FDJ sporcusu Arnaud Demare’ı geride bırakarak bitiş çizgisini en önde geçmeyi başardı.

Dördüncü etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Fabio Jakobsen’in takımı Deceuninck QuickStep yokuş yukarı sprint bitişi öncesi sporcusunu korumayı başardı. Enerjisini saklayabilen Hollandalı bisikletçi geriden gelerek, Arnaude Demare’ı geçti.

2,5 kilometre kala – Dünkü etabın kazananı ve genel klasman lideri Rein Taaramae dar virajda tekerleklerini başka sporcunun tekerleklerine dokunduğu için dengesini kaybederek düştü. Ancak Taaramae yarışı tamamlamayı başardı ve genel klasman mayosunu korudu.

9 kilometre kala – Movistar, Alpecin-Fenix, Groupama-FDJ, Bora-Hansgrohe, Team DSM, Ineos Grenadiers ve Deceuninck-QuickStep takımlarının hepsi pelatonun önüne geçerek tepe öncesi avantaj elde etmeye çalıştı.

14 kilometre kala – Kaçış grubunu oluşturan üç İspanyol sporcu, pelaton tarafından yakalandı. Artık genel klasman adaylarının ve sprinterlerin sırası geldi.

30 kilometre kala – Son iki yılın İspanya Bisiklet Turu şampiyonu Jumbo Visma sporcusu Primoz Roglic, bisikletinde yaşadığı mekanik problem yüzünden bisikletini değiştirdi. Vakit kaybı yaşamayan Sloven bisikletçi pelatonu yakaladı.

45 kilometre kala – Yokuş yukarı sprint bitişi için Avustralyalı Michael Matthews, Alex Aranburu, Matteo Trentin, Jasper Philipsen ve Arnaur Demare’ın takımları kaçış grubunu yakalamak için tempo artırmaya başladı.

50 kilometre kala – Madrazo, Canal ve Bou’dan oluşan İspanyol bisikletçiler, hem mayolarını hem de kendilerini göstermek için pelatondan ayrıldı. Üç İspanyol’dan oluşan kaçış grubu farkı iki dakikanın üstüne çıkardı.

4. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 4. Etap özeti:

Beşinci etap 184,4 kilometre olacak ve Tarancon’dan başlayıp Albacete’de bitecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.