Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – Beşinci günün ardından

La Vuelta 2021’in, 184,4 kilometrelik beşinci etabı, Trancon’dan başlayıp Albacete’de sona erdi.

5. Etap profili

Büyük bir kaosun yaşandığı beşinci etap sonunda, kırmızı, yeşil ve benekli mayonun sahibi değişirken, Albacete’deki sprinti Alpecin-Fenix sporcusu Jasper Philipsen kazandı. 12 kilometre kala yaşanan kaza, genel klasman mayosu olan kırmızı mayonun sahibini değiştirdi. Genel klasmanın yeni lideri ise Trek-Segafredo’nun Fransız sporcusu Kenny Elissonde oldu.

Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen beş etabını geride bıraktığımız İspanya Bisiklet Turu’nda, ikinci galibiyetine ulaşarak topladığı puanlarlarla yeşil mayonun yeni sahibi oldu.

Beşinci etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – UAE, Alpecin ve Deceuninck takımları son kilometreye önde konumlanırken, Jasper Philipsen’in erken atağına kimse cevap vermedi.

3 kilometre kala – Astana, Bora, Alpecin ve Ineos öne gelerek tempoyu arttırdı. Deceuninck Jakobsen’i son sprinte sakladı. Kenny Elissonde bu tempoyla bitiş çizgisine gelirse kırmız mayonun yeni sahibi olacak.

5 kilometre kala – Estonyalı bisikletçi ve genel klasman lideri Rein Taaramae, 1.25 dakika pelatonun gerisinde ve kırmızı mayoyu kaybetme riskiyle karşı karşıya. Alpecin ve Ineos tempoyu arttırsa da, bitime 12 kilometre kala olan kazadan sonra tekrar yeni bir pelatonun oluşmasını engelleyemedi.

12 kilometre kala – Kaza, kaosu da yanında getirdi. Pelatonun önünde olan kazada çoğu sporcu etkilendi. Özellikle genel klasman mayosunu iki gündür taşıyan Rein Taaramae taklasıyla, Kevin Van Melsen’in çok sert düşüşü yüzünden bisiklet kadrosunu kırmasıyla ve tecrübeli sporcu Mikel Nieve kazadan en çok etkilenen isimler oldu. 40 bisikletçiden oluşan lider grupta tüm sporcuları bulunan Ineos, kazadan en az etkilenen takım oldu.

Beşinci etaptaki kazanın görüntüleri:

20 kilometre kala – Deceuninck’in tempoyu arttırmasına Groupama ve Alpecin takımları tepki verdi. Jumbo, genel klasmanın en büyük favorisi Primoz Roglic’i saklamaya devam etti.

34 kilometre kala- Pelayo Sanchez kaçış grubundan geriye düşen isim oldu. İspanyol yarışçılar Oier Lazkano ve Xabier Azparren kaçmaya devam etti. Pelaton ile aralarında iki dakika olmasına rağmen, rüzgara çok açık olan etapta şansları düşük.

50 kilometre kala – Caja Rural takımından Oier Lazkano kaçan üç sporcudan ilki olarak La Roda’daki sprint kapısını ilk geçen isim oldu. İspanyol sporcuyu Jasper Philipsen takip etti. Philipsen eklediği 13 puanla, yeşil mayo lideri Fabio Jakobsen ile aralarındaki farkı 19 puana indirdi.

5. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

5. Etap sonunda oluşan yeşil mayo tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 5. Etap özeti:

Altıncı etap 159 kilometre olacak ve Raquena’dan başlayıp Alto de la Montaña de Cullera’da bitecek. 

6. Etap profili

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.