Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını iki spor organizasyonunu etkiledi – F1 Japonya GP iptal edildi – Paralimpik Oyunları seyircisiz düzenlenecek

Koronavirüs salgını spor organizasyonlarını etkilemeye devam ediyor. Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 17. ayağı Japonya Grand Prix’si, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilirken, 24 Ağustos-5 Eylül günleri arasında düzenlenecek Paralimpik Oyunları’nın da seyircisiz olarak yapılacağı açıklandı.

F1 Japonya GP iptal edildi

Formula 1’in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 8-10 Ekim günlerinde Suzuka Pisti’nde düzenlenmesi planlanan yarış hafta sonu, koronavirüsten kaynaklanan organizasyon güçlükleri sebebiyle bu yıl yapılmayacak.

Açıklamada, F1 yönetiminin takvimde oluşan boşluğu doldurmak için çalışmalara başladığı da belirtildi.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları seyircisiz düzenlenecek

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nın, Japonya’daki koronavirüs vakalarının artması sebebiyle, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Tokyo Valiliği ve Japonya hükümetinin aldığı kararla seyircisiz olarak düzenleneceği açıklandı.

Koronavirüs vakalarının oyunları etkilemesinin üzüntü verici olduğunun belirtildiği açıklamada, statların yanı sıra yol etkinliklerine de seyircilerin katılmaması istendi. Okul çağındaki çocukların ise yerel yetkililer ya da okul yönetiminin talebi üzerine oyunları izlemesine izin verilecek.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da 12 Temmuz’dan bu yana olağanüstü hal uygulanıyor. 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları da koronavirüs nedeniyle seyircisiz yapılmıştı. Paralimpik oyunlarına bir hafta kala Japonya’da ülke geneli günlük vaka sayısı, salgının başından bu yana ilk kez 23 binin üstüne çıktı.

160 ülke ve bölgeden yaklaşık 4 bin 400 sporcunun 22 dalda yarışacağı 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları, 24 Ağustos-5 Eylül günleri arasında düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.