Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dayanıklılığın test edildiği Le Mans 24 Saat yarışları başlıyor

Dünyanın en özel dayanıklılık yarışı başlıyor. Motorların 24 saat boyunca susmayacağı, takımların ve pilotların amansız mücadelesi olan 89. Le Mans 24 Saat yarışları yarın (21 Ağustos) TSİ 17.00’de start alacak.

24 saatlik dayanıklılık yarışına, Fransa’nın Le Mans şehrindeki Circuit de la Sarthe ev sahipliği yapacak. Parkur, 13.626 kilometre ve 38 virajdan oluşuyor.

Geçen yılın şampiyonu Toyota Gazoo Racing’in liste başında olduğu yarış listesi:

https://assets.lemans.org/explorer/pdf/courses/2021/24-heures-du-mans/entry-list-24-heures-du-mans-2021.pdf

Koronavirüs önlemleri kapsamıda, normal kapasitenin yüzde 20’si olan 50 bin seyiricinin tribünlerde yerini almasına izin verildi. Tribüne gelecek olanlardan, aşılarının tüm dozlarını olmaları ve 48 öncesine kadar girilen PCR testinin negatif çıkması isteniyor.

Le Mans 24 Saat yarışlarının en özeli olan 1966 yarışının özeti:

Geçen yılın Le Mans 24 Saat özeti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.