Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – Altıncı günün ardından

La Vuelta 2021’in, 158,3 kilometrelik altıncı etabı, Raquena’da başlayıp Alto de la Montaña de Cullera’da sona erdi.

6. Etap profili

Çarşamba günkü İspanya Bisiklet Turu’nun beşinci etabının bitimine 12 kilometre kala meydana gelen kaza sonrası genel klasman liderliğini alan Trek-Segafredo’nun Fransız sporcusu Kenny Elissonde, altıncı etapta liderliği Jumbo Visma sporcusu Primoz Roglic’e kaptırdı. Kırmızı mayonun son iki yıldaki sahibi Sloven bisikletçi, yarışın bitimine 2 kilometre kala yaptığı atağıyla, tepe bitişini ikinci sırada geçti. Altıncı etabın kazananı ise EF Education-Nippo’nun Danimarkalı sporcusu Magnus Cort Nielsen oldu.

Primoz Roglic, altıncı etabın sonunda genel klasman lideri olurken, sıralamada kendisini takip eden Movistarlı bisikletçiler Enric Mas’a 25 saniye, Miguel Angel Lopez’e 36 saniye ve Alejandro Valverde’ye 41 saniyelik fark açtı.

Altıncı etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Danimarkalı bisikletçi Magnus Cort, Mas, Vlasov, Carapaz, Bernal ve Roglic’in önünde etap zaferine doğru gitti. Roglic’in son metrelerde tepe bitişine gelmeden önce yaptığı atağı da, Magnus Cort temposunu artırarak savundu ve galibiyete uzandı.

2 kilometre kala – 1,9 kilometrelik ve %9.4 eğime sahip son tırmanışta, Ineos takımı Carapaz ve Bernal ile kaçış grubunu parçaladı. Bitişe 10 kişilik bir grupla gelinecek.

9 kilometre kala – Movistar Valverde’yi öne sürdü fakat genel klasman için Loperz ve Mas’ı da getirdi. Kırmızı mayo şansı süren Hugh Carthy ise pelatona katılmak için büyük enerji harcadı.

15 kilometre kala – Geçen yılki La Vuelta’nın üçüncüsü EF Education’ın İngiliz bisikletçisi Hugh Carthy üç takım arkadaşıyla birlikte hızlanmaya ve öndeki grubu yakalamaya çalıştı fakat 2 kilometre kala çıkılacak tepe için enerjisi kalmadı.

20 kilometre kala – Kaçış grubunu oluşturan Euskaltel-Euskadili Joan Bou, UAE’li Ryan Gibbons, Burgos-BH’li Jetse Bol, EF Education-Nippolu Magnus Cort ve Israel Start-Up Nationlı Bert-Jan Lindeman, pelatonla iki dakika fark açmalarına rağmen arka rüzgarın kovalayan gruba etkisi yüzünden işleri çok zor.

30 kilometre kala – Son tırmanışa yaklaşırken, pelatonda tansiyon yükselmeye başladı. Jumbo-Visma’nın yan rüzgar sırasında oluşturduğu eşelonda tempoyu arttırmasıyla, kırmızı mayonun sahibi Kenny Elissonder ve Astana sporcusu Aleksandr Vlasov gruptan düştü. Movistar tempoya ayak uydurdu ve sporcularını korudu.

45 kilometre kala – 51 kilometre kala olan kaza gibi, 45 kilometre kala da kaza oldu. BikeExchange takımının bisikletçisi Andrey Zeits, Alpecin-Fenix sporcusuna çarptı. Dengesini kaybeden ikili bankete düştü.

6. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 6. Etap özeti:

Yedinci etap 157 kilometre olacak ve Gandia’da başlayıp Balcon de Alicante’de bitecek. 

7. Etap profili

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler