Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’un Laleli semti trafiğe kapatıldı: “Bunu yıllar önce yapmaları gerekiyordu”

Haber: Ali Macit & Ayhan Eren

İstanbul-Laleli’de bulunan Ordu Caddesi ve çevresindeki sokaklar 16 Ağustos Pazartesi gününden itibaren trafiğe kapatıldı. Bölge 10.00-21.00 saatleri arasında resmi, lojistik ve turistik araçlar dışında trafiğe kapalı tutuluyor. Medyascope, esnaf ve semt sakinlerine bu karar hakkında neler düşündüklerini sormak için Laleli’ye gitti.

“Bunu yıllar önce yapmaları gerekiyordu” 

Laleli’de bir giysi dükkanı olan esnaf, Ordu Caddesi’nin daha önceden trafiğe kapanmasını gerektiğini belirtti. Esnaf karar için, “Bunu yıllar önce yapmaları gerekiyordu” dedi. 

“Hiç iyi olmadı” 

Ordu Caddesi’nin sınırları içinde bulunan Mimar Kemalettin Mahallesi’nin muhtarı Muhlis Okkıran ise kapatma kararının esnaf için hiç iyi olmadığını söyledi. Okkıran, “Esnaf için iyi olmadı. Saatleri 10.00-21.00 değil, 10.00-18.00 arası olursa daha iyi olur. Burası İstiklal Caddesi veya Osmanbey değil. Burada esnaf iş yapıyor. Bu karar 10 sene önce alındı, o yüzden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kızmak da anlamsız” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.