Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – Yedinci günün ardından

La Vuelta 2021’in, 152 kilometrelik yedinci etabı, Gandia’da başlayıp Balcaon de Alicante’de sona erdi.

7. Etap profili

41 yaşındaki bisikletçi Alejandro Valverde’nin yaşadığı kaza sonrası yarış dışı kaldığı ilk dağlık etabı, kaçıştan DSM takımından Michael Storer kazandı. Son tırmanışta 3,3 kilometre kala yaptığı atakla 29 kişilik kaçış grubunu geride bırakan Avustralyalı bisikletçi ilk büyük tur galibiyetini aldı.

Yedinci etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Yokuşa çok iyi başlayan 24 yaşındaki Storer’da yorgunluk belirtileri gözükse de, onu takip eden Verona’nın da tükenmesiyle etap galibiyetine gitti. Adam Yates’te, Roglic’ten zaman çalmak için hamlesini yaptı fakat Sloven bisikletçi cevap verdi.

3 kilometre kala – Movistar sporcusu Carlos Verona kaçarak tekrar farkı açtı. Bu atakla Kron’u geride bırakabildi fakat Storer ve Sivakov tekrar tempolarını arttırdı ve İspanyol bisikletçiyi yakaladı. Ana grupta son tırmanışa başladı. Roglic ve Kruijswijk’ı, Ineos takımının üçlüsü Carapaz, Bernal ve Yates takip etti.

20 kilometre kala – 5,3 kilometrelik %5.3 eğime başlayan, Kuss, Polanc, Bardet, Elissonde 17 kişilik kovalayan grupta tempo yaptı. Öndeki grupla aradaki fark beş dakika.

28 kilometre kala – Kaçan Craddock’a Sivakov ve Storer da katıldı. Kırmızı mayo grubuyla aradaki fark 38 saniye, pelatonla fark ise beş dakikanın üzerinde. Robert Gesink’in, Jumbo-Visma’daki takım arkadaşı kırmızı mayo sahibi Roglic için tırmanışta tempo arttırdı. Movistar ve Ineos takımları mesafelerini korudu.

43 kilometre kala – 41 yaşındaki tecrübeli bisikletçi Alejandro Valverde, bisikletinin kontrolünü kaybederek düştü (35 kilometre kala daha fazla dayanamadı ve bıraktı). Movistar’ın sportif direktörü Jose Vincente Garcia kazaya ilk koşanlardan olurken, İspanyol bisikletçiye sarıldı. Bu kaza sonunda Valverde, İspanya Bisiklet Turu’nu bıraktı. Efsane sporcuyu yarışırken son görüşümüz olabilir.

Alejandro Valverde’nin kazası:

7. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 7. Etap özeti:

Sekizinci etap 163,3 kilometre olacak ve Santa Pola’da başlayıp La Manga del Mar Menor’da bitecek. 

8. Etap profili

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.