Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Özgür Bilek: “Mardin’de aşılamada dipteyiz, halk ile iletişim kurmamız engelleniyor”

Koronavirüs aşılama oranlarının en düşük olduğu iki ilden biri olan Mardin’de günlük ortalama vaka sayısı bine yaklaştı. Mardin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Mardin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Eş Başkanı Dr. Özgür Bilek, aşılama konusunda devletin bölgede bir kampanya düzenlemediğini ve sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki çalışmalarının engellendiğini söyledi. Kızıltepe şubelerinin aşılar ile ilgili üç dilde bastırdığı broşürlerinin dağıtılmasına izin verilmediğini söyleyen Dr. Bilek şöyle devam etti: “Bu tür yasaklamalar ile halka ulaşmanın engellenmesi, aşı karşıtlarının elini güçlendiriyor. Hastanelerde doluluk yüzde yüze yaklaştı. Şu anda hastanelerde tedavi gören hastaların yüzde 93’ünün ya aşısız ya da eksik aşılı olduğunu söyleyebiliriz. Mardin’de salgının başından beri sivil toplum örgütleri bir araya gelip çalışma yürütemedi, bu da aşıda sonlarda yer almamızın önemli nedenlerinden biri oldu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.