Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – Sekizinci günün ardından

La Vuelta 2021’in, 163,3 kilometrelik sekizinci etabı Santa Pola’da başlayıp La Manga del Mar Menor’da sona erdi.

8. Etap profili

Deceuninck–QuickStep’in sporcusu Fabio Jakobsen’in sprint bitişinde aldığı sekizinci etap sonunda, genel klasman mayosunun sahibi değişmezken, yeşil mayo yani puan mayosunun sahibi değişti. Takım arkadaşı Florian Senechal’in taşıdığı Jakobsen, La Vuelta 2021’deki ikinci etap zaferine ulaştı.

Sekizinci etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Sprint bitişine gidilen etapta, son virajda Deceuninck-QuickStep sporcusu Florain Senechal virajı takım arkadaşı Jakobsen ile birlikte döndü. Yolun daralmasıyla birlikte büyük avantaj yakalayan Hollandalı bisikletçi, yakaladığı tempoyu kaybetmeyerek bitiş çizgisini en önde geçti. Team DSM sporcusu Alberto Dainese ikinci, etaba yeşil mayo sırtında başlayan Jasper Philipsen ise üçüncü oldu. Bu sonuçla birlikte yeşil mayonun yeni sahibi Fabio Jakobsen oldu.

3 kilometre kala – Her 5 saniyede, yeni bir takım pelatonun önüne gelerek tempo yaptı. Son viraj öncesi takımlar sprinterleri için avantajlı bir konumun peşinde.

20 kilometre kala – Etabın sprinterlere gitmemesi için bu kilometrelerde sağlam ataklar yapılması gerekiyordu. Fakat gün boyu maruz kalınan yan rüzgarlar ve oluşturulan eşelonlar bisikletçileri oldukça yıprattı. Kimse risk almak istemedi.

38 kilometre kala – Yan rüzgarların etkisini arttırmasıyla eşelon oluşturmak zorunda kalan pelatonda, Astana takımı sporcusu Omar Fraile öne geçerek tek çizgi halindeki grupları birbirinden ayırmak istedi.

45 kilometre kala – Kaçış grubuyla aradaki fark 1 dakika civarlarında ve pelatonun arttıracağı tempo ve rüzgarın da yardımıyla öndekileri yakalayacağı kesin.

8. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

8. Etap sonunda oluşan puan mayosunun tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 8. Etap özeti:

Dokuzuncu etap 187,3 kilometre olacak ve Puerto-Lumbreras’ta başlayıp Alto de Velefique’da bitecek. 

9. Etap profili

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.