Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

89. Le Mans 24 Saat: Toyota’nın 7 numaralı ekibi kazandı – LMP2’de son turda dram yaşandı

Cumartesi günü başlayan ve pazar günü sona eren, dünyanın en önemli dayanıklılık yarışı olan Le Mans 24 Saat sona erdi. Toyota’nın 7 numaralı ekibini zafere; Kamui Kobayashi, Mike Conway ve Jose Maria Lopez taşıdı.

89. Le Mans 24 Saat’te, ilk defa hypecars mücadele etti. Yağmur altında başlayan yarış, ıslak pistte devam etse de ilerleyen saatlerde pist kurudu ve araçlar maksimum hızlarına ulaşamaya başladı.

Le Mans 24 Saat’te hanedanlık kuran Toyota, son üç senede damalı bayrağı en önde görmüştü. Ancak daha önce bunu hiç 7 numaralı ekibi ile başaramamıştı. Yarışın ilk başlarından itibaren kontrolü eline alan Toyota, damalı bayrağı en önde gören takım oldu.

Toyota’nın 8 numaralı ekibi ise kazanan ekip kadar şanslı değildi. Yarışın başında Amerikan Glickenhaus takımının çarpmasıyla geriye düşen ekip, yakaladığı tempo ile ikinci sıraya kadar yükselse de vites kutusu ve yakıt ikmali sorunları yaşadı. iki tur geriye düşen 8 numaralı ekip yaşadığı problemlere rağmen ikinciliği tekrar aldı. Yarışın son 10 dakikasında pite alınan 8 numaralı ekibin, galibiyete giden 7 numaralı ekiple birlikte yan yana damalı bayrağı görmesi sağlandı.

Favorilerden Alpine ekibi ise yarış esnasında ikinci sıraya yükselse de spin atarak geriye düştü ve Toyota’nın arkasında podyumun üçüncü basamağında yer aldı.

Böylece tüm Hypercars sınıfı araçları, Le Mans’daki ilk mücadelelerini fire vermeden tamamlamış oldu.

LMP2’de büyük bir dram yaşandı

Team WRT araçları, yarışı uzun süre ilk iki sırada götürürken yarışın son turunda Robert Kubica, Louis Deletraz ve Yifei Yei’nin yarıştığı 41 numaralı ekibin aracı yolda kaldı. Bir başka WRT ekibi 31 numaralı, Robin Frijns, Ferdinand Hadsburg ve Charles Milesi zafere ulaşan ekip oldu.

LMP2’de Team WRT 41 numaralı ekibin son turu:

89. Le Mans 24 Saat yarışlarının sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.fiawec.com/en/race/result/4689

Le Mans 24 Saat yarışlarının ilk 20 saatinin özeti:

Le Mans 24 Saat yarışlarında Toyota’nın 1. ve 2. olarak damalı bayrağı gördüğü an:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.