Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – Dokuzuncu günün ardından

La Vuelta 2021’in, 187,3 kilometrelik dokuzuncu etabı Puerto-Lumbreras’ta başlayıp Alto de Velefique’da sona erdi.

9. Etap profili

Etabın bitimine 71 kilometre kala tek başına kaçan Bahrein Victorious takımından Damiano Caruso bitiş çizgisini en önde geçti. 11 kişilik grupla birlikte kaçışını devam ettirirken, birinci kategori yokuş olan Alto Collado Venta’da herkesi geride bırakarak zafere doğru sürdü.

İtalyan bisikletçi kaçışıyla birlikte dağ etaplarının üçünden de puan alarak, dağların kralı mayosunun da sahibi olan Primoz Roglic’i geride bıraktı.

Dokuzuncu etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – İtalyan bisikletçi Bahrein Victoriuslu Damiano Caruso, etabı kazanırken genel klasmanın birincisi ve ikincisi olan Primoz Roglic ile Enric Mas’tan da 2 dakikaya yakın süre çaldı.

4 kilometre kala – Genel klasman şansını sürdüren Enric Mas, takımı Movistar’ın hiyerarşisinde kırmızı mayo için en çok destek gören sporcu. Roglic ve Mas, 33 yaşındaki Caruso’yu yakalamak için tempo artırdı. Yates’in kaçışını sonlandıran genel klasman birincisi ve ikincisi, İngiliz bisikletçinin yorulmasını sağladı. Roglic’in, Pantani stili tırmanışıyla, Caruso ile aradaki fark 2 dakikanın üzerinde devam etti.

10 kilometre kala – Jumbo Visma’nın domestikleri tempolarını kaybederek düştü. Ineos halen öndeki grupta tempo yaparken, genel klasman şanslarını sürdüren Carapaz, Bernal, Yates’in zaman kazanmaları için çabaladı. Fransız bisikletçi Romain Bardet ise, yokuş sırasında temposunu bulmuşken mekanik bir problem yaşadı.

30 kilometre kala – Caruso’nun etaba tek başına kaçarak gitmesi, genel klasman için büyük bir tehdit yaratmadı. Takip eden grupta İtalyan bisikletçinin takımından dört sporcunun olması tempo kontrolünü kolaylaştırdı.

40 kilometre kala – İtalyan bisikletçi kaçışısını sürdürürken, pelaton ile arasındaki farkı iki dakikanın üzerine çıkardı. Pelatonun nasıl tepki vermesi veya Roglic’in Caruso’nun peşine düşmesi düşük ihtimal. Genel klasman için problem olmayacak bir sporcu.

9. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

9. Etap sonunda oluşan dağ etabı tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 9. Etap özeti:

Sporcular bir günlük dinlenmenin ardından 24 Ağustos’ta devam edecek. 10. etap 190,2 kilometre olacak ve Roquetas de Mar’da başlayıp, Rincón de la Victoria’da bitecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.