Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York eyaletinin ilk kadın valisi Kathy Hochul göreve başladı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinin ilk kadın valisi Kathy Hochul, bugün yemin ederek görevine başladı. Hochul, cinsel tacizle suçlanan ve istifa eden eski vali Andrew Cuomo’nun yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinin ilk kadın valisi Kathy Hochul, bugün (24 Ağustos) New York Eyalet Meclisi’nde yemin ederek işbaşı yaptı. Eyalet Başyargıcı Janet DiFiore‘nin yönettiği törenin ardından Hochul, uzun süre yardımcılığını yaptığı eski New York Valisi Andrew Cuomo’dan koltuğu devraldı.

Kathy Hochul, törende “New Yorklular’a göreve hazır olduğumu söylemek istiyorum. Onların valisi olarak hizmet edebiliyor olmaktan gurur duyuyorum ve onları yüzüstü bırakmayacağım” dedi.

Selefi Cuomo tarafından “zeki ve becerikli” diye tanımlanan 62 yaşındaki siyasetçi, ılımlı bir Demokrat olmasıyla biliniyor.

İrlanda’dan ABD’ye göç eden ve çelik işçiliğiyle uğraşan bir ailede yetişen Hochul, ailesinin altı çocuğundan biri. Syracuse Üniversitesi’nde lisans ve Katolik Üniversitesi’nde hukuk okuyan Hochul, yerel düzeyde bazı görevler üstlendikten sonra ABD Kongresi’nde görev aldı.

Hane içi şiddet ve cinsel tacize maruz kalan kadınlara destek veren Kathy Hochul, 2006 yılında annesi ve teyzesiyle Kathleen Mary House adındaki kadın sığınmaevini kurdu ve daha önce Andrew Cuomo’nun üniversite kampüslerindeki cinsel saldırılara karşı başlattığı “Enough is enough (Artık yeter)” kampanyasına da öncülük etti.

Hochul, 2008 yılında Erie Bölge Sekreteri olarak çalışırken, dönemin valisi Eliot Spitzer’ın kayıtdışı göçmenlere sürücü ehliyeti verilmesi tasarısına karşı çıkarak bir tartışma başlatmıştı.

Cuomo’nun cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalmasının ardından, bu ay içinde Hochul da eski valiye cephe almış ve Cuomo’nun davranışının “tiksindirici ve kanun dışı” olduğunu söylemişti.

Hakkında bağımsız bir soruşturma açılan Cuomo’nun, aralarında devlet görevlilerinin de olduğu 11 kadını taciz ettiği tespit edilmişti. İddiaları reddeden Cuomo ise iki hafta önce istifa etmişti.

Kaynak: BBCAP

Derleyen: Oğuz Solak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.