Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nda liderliğe yükseldi

2021 Dünya Superbike Şampiyonası’nda (WSBK) yarışan Türk motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, takvimin yedinci durağı olan Navarra’da, bu sezonki ikinci yarış galibiyetine uzandı. Bu sonuçla birlikte milli sporcu, pilotlar klasmanında liderlik koltuğuna oturdu.

PATA Yamaha pilotu Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’daki Navarra Pisti’nde özel bir gün geçirdi. İlk yarışta üçüncü olan milli motosikletçi, ikinci yarışta rakiplerine hiç fırsat vermedi ve damalı bayrağı ilk gören isim oldu.

Razgatlıoğlu, Navarra yarış haftasonunun ardından pilotlar sıralamasında puanını 311’e çıkardı ve şampiyona liderliğine yükseldi. Razgatlıoğlu, kendisiyle aynı puanda olan son dünya şampiyonu Jonathan Rea’yı kazandığı yarış sayısı ile geçerek zirvede yer aldı.

İspanyol basınında Toprak Razgatlıoğlu’nun başarısı geniş yer buldu

Navarra’daki yarışları canlı yayınlayan İspanyol devlet televizyonu RTVE, internet sitesinde “Razgatlıoğlu ulaşılamaz” başlığını atarak, Türk motosikletçinin genel klasmanda liderliğe çıktığını vurguladı.

“Razgatlıoğlu, Redding’i frenledi ve Rea ile liderliği paylaştı” başlığını atan Marca gazetesi de “Yamaha pilotu, hatasız bir yarış çıkararak Redding veya Rea’nın kendisini geçmelerine izin vermedi. Bu sonuçla puanını 311’e çıkaran Razgatlıoğlu, İngiliz Rea ile puanını eşitledi” diye yazdı.

El Mundo Deportivo gazetesi ise “Razgatlıoğlu, Navarra’da kazandı ve Rea ile liderliğe ulaştı” başlığıyla verdiği haberde, “Türk pilot, Scott Redding’in son üç yarıştır elde ettiği zaferi sonlandırdı. Razgatlıoğlu, Navarra’dan güçlenerek çıktı” diye yazdı.

Dünya Superbike Şampiyonası takviminin sekizinci ayağı, 3-5 Eylül günlerinde Fransa’da koşulacak.

2021 Dünya Superbike Şampiyonası Navarra birinci yarışın özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=aOmm5kmgPqs

2021 Dünya Superbike Şampiyonası Navarra ikinci yarışın özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=dtrsjjovy3U

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.