Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Bisiklet Turu – 10. günün ardından

La Vuelta 2021 bir günlük dinlenmenin ardından, 190,2 kilometrelik 10. etap, Roquetas de Mar’da başlayıp, Rincón de la Victoria’da sona erdi.

10. Etap profili

Bir günlük dinlenmenin ardından devam eden İspanya Bisiklet Turu’nda, Primoz Roglic’in kaçışı, Sloven sporcunun genel klasman liderliğini kaybetmesine sebep oldu. 10. etabı DSM takımının Avustralyalı bisikletçisi Michael Storer, ikinci kategori yokuş Puerto de Almachar. con Bonificacion tırmanışında, 19,5 kilometre kala yaptığı atakla kazandı.

Kaçışa giden 10. etapta, güne 9 dakika farkla 19. sırada başlayan Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux takımının sporcusu Odd Christian Eiking kırmızı mayoyu sırtına geçirdi. 2006’da üç etap kırmızı mayoyu giyen Thor Hushovd’dan 15 yıl sonra genel klasman liderliğine yükselen ilk Norveçli oldu.

10. Etabın son 50 kilometresinde öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

Son kilometre – Büyük sürprizlerin olduğu günde, Roglic’in kazası ve Ineos Grenadiers takımındaki genel klasmancıların zaman kaybıyla, son 19,5 kilometre kala kaçan DSM takımının Avustralyalı bisikletçisi Michael Storer, 7. etaptan sonra 10. etabı da kazanan isim oldu.

2 kilometre kala – Kimse genel klasmanın böyle sarsılacağını beklemiyordu. Bernal ve Yates’in bulunduğu grup 35 saniye geriden takipte.

5 kilometre kala – Sepp Kuss, Felix Grosschartner ve Alexander Vlasov kırmızı mayo grubuna yetişti. Roglic, Amerikalı takım arkadaşı Kuss’u görmekten memnun. Kazasıyla birlikte Sloven bisikletçi, kahraman olmak istediği etapta kırmızı mayosunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

8 kilometre kala – Etap galibiyetine giden Storer son kilometresindeyken, atak yapan genel klasman lideri Primoz Roglic, iniş esnasında arka tekerinin kontrolünü kaybederek düştü. Kırmızı mayo için zaman farkını açmak isteyen Roglic, kaza sonrası zaman kaybetti.

Primoz Roglic’in kaza anı

18 kilometre kala – Mikel Landa’nın Vuelta’daki hayal kırıklığı devam etti. Pavel Sivakov’un belirlediği pelaton temposundan düştü. Elissonde, Martin ve Eiking’i ekarte etmek için Bouchard atak yaparken, Storer halen 30 saniye önde.

25 kilometre kala – Michael Storer, Lawson Craddock ve Andrea Bagioli liderleri için köprü kurmak için mi yoksa etap zaferi için mi kaçtıkları belli oldu. 24 yaşındaki Avustralyalı Storer temposunu arttırdı.

40 kilometre kala – 31 bisikletçi, 12 dakikalık zaman aralığında tırmanışlarına başladı. Rüzgar durumu çok kritik. Arkadan gelen rüzgar pelatonu öne itebilir.

50 kilometre kala – Odd Christian Eiking’in sanal kırmızı mayoya yerleşmesiyle, genel klasman lideri Primoz Roglic liderlik mayosunu kaybedecek. Jumbo-Visma, riske girmeden en az zaman kaybıyla 10. etabı bitirmek istedi. Fakat agresif bir yarış kimliğine sahip olan Sloven bisikletçinin tepkisi merak konusu.

10. Etap sonunda oluşan genel klasman tablosu ise şöyle:

İspanya Bisiklet Turu 10. Etap özeti:

11. etap 131,6 kilometre olacak ve Antequera’da başlayıp, Valdepenas de Jaen’de bitecek. 

10. Etap profili

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.